Πολιτική

Προσωρινό “φρένο” στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Προσωρινό “φρένο” στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: [366208] ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ NIKOLAI DENKOV (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μετατίθεται για αργότερα η νομοθετική ρύθμιση.

Χρειάζεται ευρύτερη συζήτηση και καλύτερη ενημέρωση για να γίνει κατανοητό γιατί η κυβέρνηση νομιμοποιεί τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας προσωρινό φρένο στην προτεινόμενη νομοθεσία.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τις προθέσεις του σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν τον ρώτησαν πόσο κοντά είμαστε στην παρουσίαση του νομοσχεδίου. «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», προέτρεψε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η συζήτηση θα παραμείνει ανοικτή, ιδίως όσον αφορά την τεκνοθεσία, προκειμένου να διευκρινιστούν και να εξηγηθούν οι λόγοι που η κυβέρνηση έλαβε αυτή την πρωτοβουλία. Έτσι, θα μπορούσε να αμβλυνθεί μέρος της αντίθεσης που υπάρχει όχι μόνο στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος αλλά και ευρύτερα και, τουλάχιστον για όσους ήθελαν να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για το θέμα, θα μπορούσε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση όλων των ζητημάτων. Διαφορετικά, όμως, το πλαίσιο για την ψήφιση του νόμου στη Βουλή θα ήταν ασφυκτικό.

Επισημαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης έγινε δέκτης δύο διαφορετικών προτάσεων.

Η μία είναι το νομοσχέδιο να παρουσιαστεί άμεσα σε ένα από τα δύο υπουργικά συμβούλια του Ιανουαρίου και να ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.  Ανεξάρτητα από το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, αναπόφευκτα θα αποτελέσει πολιτικό βάρος.  Είναι σαφές από τη χθεσινή του δήλωση ότι θεώρησε τη δεύτερη πρόταση, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ως την καλύτερη επιλογή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, και ειδικότερα για τον τοκετό, θα πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά πριν κατατεθεί στη Βουλή”. “Αυτό θα βοηθήσει να περιοριστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος”, έλεγαν από την πρώτη στιγμή οι υποστηρικτές αυτής της προσέγγισης, τονίζοντας ότι “δεν χρειάζεται βιασύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία μπορεί να νομοθετήσει σε μεταγενέστερο πολιτικό χρόνο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments