Nέα της αγοράς

Προτίμηση στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών εκφράζει η JP Morgan

Προτίμηση στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών εκφράζει η JP Morgan

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στο 90% η πιθανότητα αναβάθμισης από τη Moody’s

Την προτίμησή της στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών εκφράζει η JP Morgan μέσω έκθεσης που δημοσίευσε τη Δευτέρα, προτρέποντας τους επενδυτές να παραμείνουν long buyers στα ελληνικά ομόλογα, έναντι των ιταλικών.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης είχε εκφράσει την ίδια εκτίμηση και τον Δεκέμβριο, ανανεώνοντας έτσι την ψήφο εμπιστοσύνης της στα ελληνικά assets, ενώ επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι η χώρα θα αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα από τον Moody’s εντός του 2024.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της, η JP Morgan υποστηρίζει ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα εκδώσει νέο 10ετές ομόλογο και εκτιμά ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα υποχωρήσουν μετά από μια αύξηση 0,35% τις τελευταίες ημέρες.

Στο 90% η πιθανότητα αναβάθμισης από τη Moody’s

Η JP Morgan επαναλαμβάνει τη βεβαιότητα, σε ποσοστό 90%, ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει στις 15 Μαρτίου την επενδυτική βαθμίδα και από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Εκτός από την προτίμηση της Ελλάδας έναντι της Ιταλίας, η JPMorgan εκφράζει την προτίμησή της στα γαλλικά και ιταλικά ομόλογα έναντι των γερμανικών, ενώ επίσης προτιμά τα βελγικά και ιρλανδικά έναντι των γαλλικών ομολόγων.

UBS: Ταύρος για τα ελληνικά ομόλογα

Η UBS παραμένει «ταύρος» για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς βλέπει περιθώριο για πτώση των αποδόσεων, παρά τις ισχυρές επιδόσεις φέτος, όπως ανέφερε σε σημείωμά του ο στρατηγικός αναλυτής Εμμανουήλ Καρίμαλης στις 11 Δεκεμβρίου.

«Ενώ τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζονται τώρα ως πιο δίκαια τιμολογημένα σε σχέση με τη νέα πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, παραμένουμε ανοδικοί για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα», σημειώνει η UBS.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments