People

Ιράν: Ο αλ – Χούθι ανακηρύχθηκε το επιδραστικότερο πρόσωπο του 2023

Ιράν: Ο αλ – Χούθι ανακηρύχθηκε το επιδραστικότερο πρόσωπο του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Palestinechronicle.com

Στους Χούθι καταλογίζεται σοβαρή πίεση στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμπντούλ-Μαλίκ αλ- Χούθι στον οποίο οι Ανσάρ Αλλάχ χρωστούν το παρατσούκλι τους, ανακηρύχθηκε το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2023, σύμφωνα με σημοσκόπηση του ιρανικού πρακτουρείου Mehr. Στους Χούθι καταλογίζεται η σοβαρή πίεση στην παγκόσμια οικονομία,  καθώς έχουν καταστήσει ιδιαίτερα επικίνδυνο και αποφευκταίο το πέρασμα από την Ερυθρά Θάλασσα.  

Το 2023 συνέβησαν πολύ σημαντικά και ζωτικά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή και στον κόσμο. Σύμφωνα με το πρακτορείο «το 2023 υπήρξε μάρτυρας ομάδων και μορφών με επιρροή που μπόρεσαν να αλλάξουν κάποιες εξελίξεις».

Το Mehr News Agency διεξήγαγε μια έρευνα στο τέλος του έτους για να επιλέξει το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή της χρονιάς. Επιλέχθηκαν 10 σημαίνοντα πρόσωπα για το 2023 και η πιο σημαίνουσα προσωπικότητα της χρονιάς εξελέγη μέσω δημοσκοπήσεων και δημόσιων ψηφοφοριών.

Ο ηγέτης της Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης, Σαγιέντ Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι, επιλέχθηκε ως η πιο σημαίνουσα προσωπικότητα του 2023, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρακτορείου Mehr, η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα σε 6 γλώσσες (περσικά, αραβικά, αγγλικά, τουρκικά, κουρδικά και urdu).

Η «στοχοποίηση πλοίων που συνδέονται με το σιωνιστικό καθεστώς στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και το κλείσιμο του λιμανιού Εϊλάτ στα κατεχόμενα εδάφη ήταν μια από τις σημαντικότερες ενέργειες του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ υπό την ηγεσία του Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι το 2023».

Στην ίδία δημοσκόπηση, ο «Αμπού Ομπάιντα», στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, διοικητής του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς και κύριος σχεδιαστής της επιχείρησης «Καταιγίδα Αλ Άκσα», και ο «Γιαχία αλ -Σινουάρ», επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τοποθετήθηκαν στις επόμενες θέσεις 2 και 3.

Άλλοι συμμετέχοντες σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι όπως επεξηγεί το Mehr «ο σεΐχης Ιμπραχίμ Ζακζάκι, ο ηγέτης των σιιτών της Νιγηρίας, ο Χασάν Μπιτμέζ, πρώην μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, ο μάρτυρας Σαγιέντ Ρζαί Μουσάβ, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του IRGC στη Συρία, ο Ιμράν Χάν, πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, ο Γουαέλ αλ-Νταχντού, δημοσιογράφος και διευθυντής του γραφείου του Al Jazeera στη Γάζα και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ».

Ως σχόλιο στην ψηφοφορία του Mehr, κρατήστε πως από τα «5 πρόσωπα της χρονιάς» οι 3 είναι Παλαιστίνιοι και οι δύο σχετίζονται με τον πόλεμο στη Γάζα, ενώ υπάρχει μόνο ένας Ιρανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments