Διεθνή

Ο Ερντογάν επιστρέφει στο αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας

Ο Ερντογάν επιστρέφει στο αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας

Πηγή Φωτογραφίας: Rfi.fr

Αφορμή η επέτειος της ΜΙΤ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνεχή ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στην παγκόσμια σκακιέρα, στην υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων, όπως η “γαλάζια πατρίδα”, και στην ικανότητα της Άγκυρας να προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες απειλές.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την 97η επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και στον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας”, ενώ στοχοποίησε τους “αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών” που συνελήφθησαν στο Ισραήλ και την Τουρκία.

Η ΜΙΤ έδωσε σαφή απάντηση σε όσους μας απειλούν, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, και η απάντησή μας σε όσους μας απειλούν είναι πολύ σαφής, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήρε το έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και, όπως είπε, όχι μόνο τον πατριωτισμό και το θάρρος των μελών της ΜΙΤ, αλλά και τη σημαντική “ζωή και θάνατο” που Αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό αίσθημα αποστολής που επέδειξαν εκείνη την κρίσιμη στιγμή.

Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και προβάλλει ο ιστοχώρος in.gr, η Τουρκία είναι μία χώρα που στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού ισχύος, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά και στρατιωτικά, καθώς η πλειοψηφία των κρίσεων που απασχολούν τη διεθνή ατζέντα συμβαίνουν στη γειτονιά της. «Ενώ είμαστε κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από ένα δαχτυλίδι φωτιάς« όπως υποστήριξε η Τουρκία σε μία περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας, σημειώνει, «επιτυχίες» στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, της διπλωματίας, αλλά των πληροφοριών.

«Πρόσφατα, έχουν δημοσιευτεί πολλές ειδήσεις, άρθρα και βιβλία για την αυξανόμενη παρουσία της χώρας μας στην παγκόσμια πολιτική, άλλα από εχθρότητα, άλλα από θαυμασμό και άλλα από καθαρό φθόνο. Τόσο όσοι παρακολουθούν τα βήματα που έκανε η χώρα μας όσο και όσοι συγκρίνουν την Τουρκία πριν από το 2002 με τη σημερινή βλέπουν ήδη πολύ καλά τη διαφορά», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα υπεράσπισης των συμφερόντων του έθνους, «με τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή». Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, «δεν ενεργούμε με ανησυχία για το τι θα πουν οι άλλοι, όπως κάναμε στο παρελθόν. Καθορίζουμε κάθε απόφαση που παίρνουμε στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κάθε πολιτική που εφαρμόζουμε, εξ ολοκλήρου με επίκεντρο την Τουρκία. Επιδιώκουμε να κάνουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα του έθνους μας και ό,τι χρειάζεται η Τουρκία, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας. Υπερασπιζόμαστε με θάρρος τα συμφέροντα του έθνους μας, τόσο στη διπλωματία όσο και στον στρατιωτικό πεδίο, με τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή». Φέρνοντας ως παράδειγμα τις κινήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, στο βόρειο Ιράκ, στο Καραμπάχ «μαζί με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν μετά από σχεδόν 30 χρόνια κατοχής», αλλά και στη «νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία έχουμε αρχαίους δεσμούς». Ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση όσον αφορά «την προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments