Αθλητισμός

Ντεσπόντοφ: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ»

Ντεσπόντοφ: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ μίλησε σε μέσο της Βουλγαρίας και εξέφρασε την επιθυμία να στεφθεί πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ μίλησε σε μέσο της Βουλγαρίας και εξέφρασε την επιθυμία να στεφθεί πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ μίλησε σε μέσο της Βουλγαρίας και εξέφρασε την επιθυμία να στεφθεί πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πως κύλησε το 2023 για τον ίδιο και για το τι κρατάει: «Για μένα προσωπικά το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Κέρδισα ένα τρόπαιο με τη Λουντογκόρετς, έκανα μια δυνατή μεταγραφή σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η παρουσία μου μέχρι στιγμής πάει καλά, η προσαρμογή πάει καλά. Αναμφίβολα ήταν πολύ καλή χρονιά για μένα».

Για το αν υπάρχει κάτι που μετανιώνει που δεν έκανε: «Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν είμαι από αυτούς που γυρίζουν πίσω και σκέφτονται πράγματα που δεν έγιναν. Αν δεν συνέβαιναν, έτσι έπρεπε να γίνει. Κοιτάζω παντα μπροστά σε όλους τους τομείς».

Για το πώς τον υποδέχτηκαν στον ΠΑΟΚ: «Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να με υποδεχτούν τόσο καλά, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου. Ο κόσμος μου δείχνει μεγάλο σεβασμό μέχρι στιγμής. Μου έδωσαν πίστωση χρόνου, δεν με πίεσαν μέχρι να αρχίσω να δείχνω καλά παιχνίδια. Αυτό για το οποίο πλήρωσαν πολλά χρήματα».

Για το αν έχει νιώθει ήρεμος στον ΠΑΟΚ μετά το πρώτο του διάστημα στην ομάδα: «Ήμουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για μένα εδώ στον ΠΑΟΚ. Όποτε είχα προσφορές όλα αυτά τα χρόνια, άκουγα το ένστικτό μου και πώς νιώθω γι’ αυτό. Όταν έλαβα την πρόταση από τον ΠΑΟΚ ήμουν σίγουρος ότι αυτή ήταν η ομάδα μου και η ομάδα που ήθελα να πάω. Σίγουρα δεν είμαι χαλαρός γιατί δεν πρέπει ποτέ να είναι κανείς χαλαρός στο να σκοράρει μερικά γκολ και να κάνει καλά παιχνίδια. Αυτό το πράγμα λέει ότι χαλαρώνεις και δεν προμηνύει καλό για τα επόμενα ματς. Οπότε… όχι δεν είμαι ήρεμος! Έχω τα πόδια μου γερά στο έδαφος και έχω αρκετά κίνητρα μπροστά μου για να συνεχίσω να παίζω καλά και να βοηθάω τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει ακούσει στον ΠΑΟΚ για τον Μπερμπάτοφ: «Ναι, είμαι ο επόμενος μετά τον Μπερμπάτοφ. Έχει πολλές καλές κριτικές εδώ, άφησε καλές εντυπώσεις. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι ο επόμενος παίκτης από την Βουλγαρία που παίζει στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να αποδώσω καλά και να ενισχύσω την άποψη ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στη Βουλγαρία».

Για το ότι επέλεξε τον ΠΑΟΚ που παίζει στην ίδια διοργάνωση στην Ευρώπη όπως η Λουντογκόρετς και ποιον βλέπει να πηγαίνει πιο μακριά: «Ρεαλιστικά μιλώντας και οι δύο ομάδες είναι αρκετά δυνατές, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Λουντογκόρετς. Ελπίζω και οι δύο ομάδες να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά στην διοργάνωση. Το ίδιο εύχομαι στη Λουντογκόρετς, έχω πει σε όλους στον σύλλογο ότι τους εύχομαι να πάνε μακριά στο Conference League. Γιατί να μην συναντηθούμε σε έναν από τα νοκ άουτ; Ελπίζω και οι δύο ομάδες να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά γιατί και οι δύο ομάδες έχουν δυνατότητες».

Για το αν καταφέρουν ο ΠΑΟΚ και η Λουντογκόρετς να πάρουν το πρωτάθλημα και το ποιος από τους δυο είναι πιο κοντά: «Ας μην κάνουμε σύγκριση, γιατί είμαι ήδη ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα παλεύουμε για να πάρουμε τον τίτλο. Η διαφορά βαθμών μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων δεν είναι μεγάλη. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και επιτελείο, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να παλέψουμε μέχρι τέλους και να γίνουμε πρωταθλητές. Μπορώ να πω το ίδιο για το Λουντογκόρετς, γιατί είναι ο ηγεμόνας της Βουλγαρίας. Δεν είναι μόνο επειδή έχουν καλούς παίκτες. Δουλεύουν εκεί σε πολύ επαγγελματικό επίπεδο. Εγώ, έχοντας βρεθεί σε άλλους συλλόγους, μπορώ να συγκρίνω και να πω ότι το επίπεδο είναι επαγγελματικό. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν καλά αποτελέσματα και στην Ευρώπη. Όπως βλέπετε φέτος, και όχι μόνο φέτος η Λουντογκόρετς παίζει εδώ και καιρό στην Ευρώπη».

Για τις διαφορές που βλέπει ανάμεσα σε ελληνικό και βουλγαρικό πρωτάθλημα: «Για μένα η διαφορά είναι τουλάχιστον δύο τάξεις υψηλότερη στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εδώ. Μια ομάδα που είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα κερδίζει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή εμάς. Οι ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στον πίνακα έχουν πολύ καλούς ξένους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και πολλοί ξένοι εδώ και ενισχύουν όλες τις ομάδες».

Για το αν τα οικονομικά παίζουν τον κύριο ρόλο στην διαφορά Ελλάδας – Βουλγαρίας στο πρωτάθλημα και αν όλες οι ομάδες έχουν καλή βάση και οργάνωση: «Κατά τη γνώμη μου, οι οικονομικές παράμετροι έχουν μεγάλη σημασία. Εδώ δίνονται υψηλότεροι μισθοί στους ξένους που έρχονται και άρα προσελκύουν μόνο καλύτερους παίκτες. Να τονίσω ότι δεν μιλάω για τις τέσσερις πρώτες ομάδες, γιατί εκεί η διαφορά είναι ξεκάθαρη, μιλάω για τις άλλες πιο κάτω».

Για τους οπαδούς στην Ελλάδα και το πως τον έχουν υποδεχτεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ: «Είμαι εξαιρετικά έκπληκτος από το είδος των οπαδών μας. Ήξερα πολλά για τον ΠΑΟΚ πριν έρθω και ήξερα ότι έχει καταπληκτικούς οπαδούς, ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά βρίσκομαι εδώ βλέπω ότι έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα γνώριζα και ίσως να ειναι και ακόμα καλύτερα. Οι οπαδοί είναι ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο όταν βγαίνεις να κάνεις ένα κανονικό ματς του πρωταθλήματος, όχι ντέρμπι, να το παίζεις μπροστά σε 20.000 κόσμου. Υπάρχει εντελώς άλλο κλίμα, είναι άλλο το συναίσθημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments