Lifestyle

Μέμος Μπεγνής για το πρώτο gay φιλί στην κυπριακή τηλεόραση: «Δεν άνοιξε ρουθούνι»

Μέμος Μπεγνής για το πρώτο gay φιλί στην κυπριακή τηλεόραση: «Δεν άνοιξε ρουθούνι»

Πηγή Φωτογραφίας: screen/Καλύτερα Αργά

«Ετερόφυλο ή ομόφυλο, το ζευγάρι πρέπει να είναι ευτυχισμένο για να έχει παιδί»

Ο Μέμος Μπεγνής σχολίασε το επίκαιρο θέμα των ημερών, το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και για το πρώτο γκέι φιλί που έδωσε στην κυπριακή τηλεόραση.

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» μίλησε ο ηθοποιός το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memos Begnis A (@memosbegnis)

Για το πολυσυζητημένο περιστατικό στη σειρά «Κλείσε τα Μάτια» το 2003, ο Μέμος Μπεγνής θυμήθηκε: «Ο Σταύρος Ποταμάρης μου έκανε την πρόταση και εννοείται ότι δέχτηκα, γιατί μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα. Έτσι δώσαμε το πρώτο gay φιλί στην Κύπρο, που δεν είχε ξαναγίνει, και δεν άνοιξε ρουθούνι. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που πριν 15 χρόνια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε αυτό το φιλί στο σίριαλ, που δεν ήταν ο ίδιος και πολλοί πίστευαν ότι ήταν ο ίδιος. Τότε είχε γίνει χαμός με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τις μηνύσεις και όλα αυτά».

Και συμπλήρωσε: «Πολύ το χάρηκα που δεν είχε αρνητικές αντιδράσεις η σκηνή αυτή στην Κύπρο, σχεδόν καμία αρνητική αντίδραση, ίσα-ίσα που το αγκάλιασαν, σε ένα κανάλι που ήταν και κρατικό μάλιστα, δεν ήταν ιδιωτικό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο ηθοποιός σχολίασε: «Εγώ πιστεύω πως είμαστε ένα μεγάλο χωριό ακόμη, γι’ αυτό κάνουμε μικρά βήματα σε αντίθεση με άλλες χώρες. Αυτά τα βήματα τα έχουν κάνει δεκαετίες πριν από εμάς και αυτό μας φαίνεται παράταιρο και περίεργο, που δεν είναι χαρακτηριστικό του περήφανου Έλληνα».

Επίσης, πρόσθεσε: «Η οικογένεια δεν είναι αυτή που ξέρουμε τόσα χρόνια και νομίζω πρέπει να μείνουμε στον παράγοντα παιδί. Γιατί αυτό τελικά έχει σημασία, πόσο ευτυχές είναι ένα παιδί μέσα σε μία οικογένεια. Έρευνες δείχνουν πως τα κακοποιημένα παιδιά (σεξουαλικά ή σωματικά) είναι μέσα σε ετερόφυλες οικογένειες. Τα ομόφυλα ζευγάρια που θα υιοθετήσουν ή θα αποκτήσουν μέσω παρένθετης ένα παιδί θα το κάνουν από επιλογή και όχι επειδή τους το έχει επιβάλλει η οικογένεια ή η κοινωνία. Επειδή το παιδί είναι το τρυφερό θέμα της υπόθεσης, δεν τίθεται θέμα ομόφυλου ή ετερόφυλου ζευγαριού αλλά ευτυχισμένου και αγαπημένου».

Μέμος Μπεγνής: Οι Έλληνες μιλάμε πάρα πολύ άσχημα, είμαστε αγενείς

Ο Μέμος Μπεγνής μίλησε για τα Χριστούγεννα, τις παιδικές του αναμνήσεις και μοιράστηκε τις ευχές του για το νέο έτος σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Τα αγαπημένα μου Χριστούγεννα είναι στη Disneyland, μία από τις 30 και φορές που έχω πάει. Σαν σκηνικό και σαν αίσθηση ήταν ό,τι ωραιότερο έχω ζήσει» είπε αρχικά για την ομορφότερη ανάμνηση που έχει από τα Χριστούγεννα.

Επίσης, συνέχισε: «Δεν έγραφα μικρός γράμματα στον Άη Βασίλη, δεν ήταν της μόδας τότε. Τα γενέθλιά μου τα συνδύαζα πάντα με τον ερχομό των Χριστουγέννων. Το ζητούμενο με τις γιορτές είναι να γυρίσουμε στα χρόνια της αθωότητας. Το πιο σημαντικό είναι να μη χάνουμε ποτέ το παιδί που έχουμε μέσα μας. Σιχαίνομαι τη σοβαροφάνεια».

Σχετικά με τον εορταστικό στολισμό σχολίασε: «Ο στολισμός των Χριστουγέννων είναι για μένα κάτι σαν τελετή, έρχονται οι φίλοι μου από το πρωί και φεύγουν βράδυ. Φέτος δεν θα στολίσω το περιβόητο τρενάκι γιατί είμαι με τη Μιμή Ντενίση στην παράσταση “Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” και δεν θα έχω χρόνο να το ξεστολίσω. Η αγάπη μου για τον στολισμό ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια στη Ρώμη».

Παράλληλα, ο Μέμος Μπεγνής δήλωσε: «Δεν είμαι προληπτικός και ακόμη και αν το 2024 είναι δίσεκτο, να σκεφτόμαστε θετικά. Αστρολογικά, για την χρονιά που έρχεται, έχω πάρα πολύ καλά νέα, μου έχουν πει για τους πλανήτες έτσι όπως έχω γεννηθεί θαυματουργά πράγματα για το ζώδιό μου. Από την στιγμή που έχω την υγεία μου και κάνω αυτό που αγαπώ, ο απολογισμός μου είναι θετικός».

Τέλος, για τις ευχές του για τη νέα χρονιά είπε: «Πολλά χρόνια είμαι στο μέσο, θέλω το συν φέτος. Μπόλιγουντ, Χόλιγουντ, στο φεγγάρι, να μου κάνουν ένα άγαλμα στην Time’s Square. Αν ήταν να κάνω μια ευχή για το 2024, θα ήταν μετά το θεατρικό με την αγαπημένη μου Μιμή Ντενίση, να γίνει και σειρά. Εύχομαι για το 2024 να είμαστε καλοί άνθρωποι και να μην ξεσπάμε στους άλλους, να μη μιλάμε άσχημα. Οι Έλληνες μιλάμε πάρα πολύ άσχημα, είμαστε αγενείς, να συγχωρούμε, να προσπαθούμε να συγχωρούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments