Πολιτική

ΝΔ: Ενωτικό το κλίμα – Τρεισήμισι ώρες κράτησε η ενημέρωση [vid]

ΝΔ: Ενωτικό το κλίμα – Τρεισήμισι ώρες κράτησε η ενημέρωση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ενημέρωση της δεύτερης ομάδας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεισήμισι ώρες η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεισήμισι ώρες η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον α αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κλίμα ήταν ενωτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την τεκνοθεσία με πολλούς εξ αυτών να φέρονται ικανοποιημένοι από τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις που έλαβαν για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ακόμα και όσοι έχουν ακόμα ενδοιασμούς, είναι διατεθειμένοι να παραστούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας δηλώνοντας «παρών» και όχι αποχή.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του και στη σημερινή συνάντηση ανέφερε χαρακτηριστικά προσερχόμενος ότι «δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση».

Θετική εμφανίστηκε και η βουλευτής Ζωή Ράπτη η οποία μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι με την κυβερνητική ρύθμιση δίνεται ένα δικαίωμα για να προστατευθούν τα παιδιά, ενώ η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, εξερχόμενη είπε ότι θα υπερψηφίσει, καθώς καλύφθηκαν οι προβληματισμοί της.

Παρομοίως και οι βουλευτές Αχαϊας Ιάσων Φωτήλας και Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου με τον τελευταίο να δηλώνει ότι πως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο ζύγι και ότι αυτή είναι μία πρωτοβουλία ισότητας, ενώ η βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκορδά είπε ότι «αυτο το νομοσχέδιο δίνει δικαιώματα σε κάποιους ανθρώπους αλλά δεν θίγει τα δικά μας δικαιώματα».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος υποστήριξε από την πλευρά του ότι «δεν κάνουμε μασάζ και ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν φροντιστήρια. «Οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα» τόνισε στη δήλωσή του.

Χθες στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ερωτήσεις από τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στο πρώτο γκρουπ και δόθηκαν διευκρινίσεις

Πάντως, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, παραμένουν, με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να εκδίδουν και σχετική ανακοίνωση, καλώντας τον Παύλο Μαρινάκη να είναι πιο προσεκτικός και να συνειδητοποιήσει ότι «ο πολιτικός αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Π. Μαρινάκης: Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά

«Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, απλά απαντήσαμε στις δηλώσεις του παραθέτοντας την αλήθεια, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτοντας το κυβερνητικό έργο», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ρήξης στη ΝΔ και υπεραμύνθηκε της προωθούμενης κυβερνητικής ρύθμισης σημειώνοντας: «δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments