Πολιτική

Μαξίμου: “Επιχείρηση πειθούς” και για τους υπουργούς

Μαξίμου: “Επιχείρηση πειθούς” και για τους υπουργούς

Πηγή Φωτογραφίας: [366477] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από 13 άρθρα αποτελείται, κατά πληροφορίες, το επίμαχο νομοσχέδιο.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου ενημέρωσης των βουλευτών της ΝΔ από τον υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο για το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος μέχρι η κυβερνητική πρόταση να γίνει νόμος του κράτους. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, θα προηγηθεί ενημερωτική εκστρατεία που θα απευθύνεται όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και σε όλες τις σχετικές ομάδες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πριν οι υπουργοί δώσουν την τελική τους έγκριση στα τέλη Ιανουαρίου και το νομοσχέδιο, το οποίο φέρεται ότι θα περιλαμβάνει 13 άρθρα, ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν διευκρινιστεί μια σειρά από ζητήματα που τέθηκαν και από γαλάζιους βουλευτές κατά τη διάρκεια της διήμερης ενημέρωσης, όπως το τι θα γίνει με τις ταυτότητες των παιδιών με ομόφυλους γονείς, ειδικά αυτές που αναγράφουν τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας.

Ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει πότε θα καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς οι στενοί συνεργάτες του βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θα ανοίξει τις πόρτες του γραφείου του για να διεξάγει “εκστρατεία πειθούς” σε υπουργούς και υφυπουργούς που εκφράζουν αντιρρήσεις ή ανησυχίες.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει συναντήσεις με βουλευτές για να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ των ρυθμίσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός βλέπει βουλευτές όλο τον χρόνο και τακτικά, για να έχει και ο ίδιος εικόνα για όσα συμβαίνουν και απασχολούν την κοινωνία. Προηγήθηκε η συζήτηση με τους βουλευτές από εκείνη με τους υπουργούς».

Σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, η στάση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη εξετάζεται ως μια ξεχωριστή περίπτωση και ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανό να έχει ένα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο και υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Για την ώρα πάντως, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ως προς τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους διαφωνούντες υπουργούς, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε ήταν προσεκτικός λέγοντας ότι «δεν μπορώ να υποκαταστήσω ή να προαναγγείλω τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments