Πολιτική

ΝΔ: Δεύτερη ημέρα “επιχείρησης πειθούς”

ΝΔ: Δεύτερη ημέρα “επιχείρησης πειθούς”

Πηγή Φωτογραφίας: [365953] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απόψε στις 6:30μμ γίνεται η ενημέρωση στην δεύτερη ομάδα βουλευτών.

Άλλαξε το κλίμα στη γαλάζια κοινοβουλευτική ένωση μετά την πρώτη ημέρα ενημέρωσης για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο, εξέφρασε την πρόθεσή της να υπερψηφίσει το επικείμενο νομοσχέδιο.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της οδού Πειραιώς, ο εισηγητής του νομοσχεδίου και υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, επέμεινε στην ανάγκη υπερψήφισης αυτής της κοινωνικής μεταρρύθμισης, αναφερόμενος στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική μας ένταξη στις δυτικές χώρες, Υπενθύμισε τα προβλήματα της χώρας μας, που δεν είναι άλλα από τη συνένωσή της με την Ευρώπη. 

«Έχω έρθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι δύσκολο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Πρώτος τον λόγο είχε λάβει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προέτρεψε τους βουλευτές να ψηφίσουν ΝΑΙ, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ψηφίσουμε», ενώ αναφερόμενος σε όσους απείχαν ή καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 υποστήριξε: « δεν μπορεί να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το σύμφωνο».

«Γνώμονάς μας είναι η προστασία των παιδιών» προέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μετά την παράθεση των επιχειρημάτων, το λόγο πήραν αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν τις απορίες αλλά και τον προβληματισμό τους ειδικά για το θέμα της τεκνοθεσίας. Ωστόσο από τις δηλώσεις τους μετά την επί 2,5 ώρες συνεδρίαση φάνηκε ότι πείστηκαν επί της αρχής. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού έκανε λόγο για μια ωραία συζήτηση λέγοντας: «Λύθηκαν απορίες και προχωράμε. Είμαστε ενωμένοι, δεν ήρθαμε εδώ για να διχάσουμε». Για ενδιαφέρουν ανταλλαγή απόψεων για ένα ζήτημα που διαπερνά οριζόντια την κοινωνία αλλά και όλα τα κόμματα μίλησε η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη λέγοντας: «Αλίμονο αν αυτό ήταν το πρόβλημα για τη ΝΔ». Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισαν τη συζήτηση τόσο η υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Μαρία Κεφάλα όσο και ο βουλευτής ‘Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι οποίοι είχαν αρχικά επιφυλαχθεί. Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε: «σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως είναι η ΝΔ η διαλογική συζήτηση είναι παραγωγική. Είναι σημαντικό να ακούγονται όλες οι πλευρές», άφησε όμως και αιχμές προς την αντιπολίτευση λέγοντας: «Αν κάποιοι έχουν μάθει να είναι στρατιώτες εμείς συζητάμε και αποφασίζουμε κατά συνείδηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός».

Η απουσία από τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, σχολιάστηκε, ενώ ερωτηθείς για τη δήλωσή του ανέφερε «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε : «Από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει τις απόψεις του ως προς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τα επιχειρήματα τα οποία εκείνος θεωρεί σωστά. Δεν διατύπωσε κάποια καινούργια άποψη» και παρέπεμψε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τη στάση των υπουργών, ότι έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση. Η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή προσερχόμενη στην ενημέρωση είπε: «έχω κατασταλαγμένη άποψη» και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, όπως και ο υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Απών ήταν όπως είχε προαναγγείλει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τέθηκε επίσης από γαλάζιους βουλευτές και το κατά πόσον θα μπορούσαν να διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα μέσω του Συμφώνου Συμβίωσης. Απαντήσεις δόθηκαν και από νομικής άποψης καθώς παρούσα στην συνεδρίαση ήταν και η Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ η δεύτερη ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments