Πολιτική

Νέα Αριστερά: Η χώρα μας διασύρεται στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και οι ελευθερίες γκρεμίζονται

Νέα Αριστερά: Η χώρα μας διασύρεται στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και οι ελευθερίες γκρεμίζονται

Πηγή Φωτογραφίας: [365558] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό προσωπικά»

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποδυθεί τον μετριοπαθή φιλελεύθερο στην Ελλάδα -όχι και τόσο επιτυχημένα κρίνοντας από τις σφοδρές αντιδράσεις στο κόμμα του- στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

«Με μια απόφαση κόλαφο το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα να συνοδευτεί από ψήφισμα που θα εγκριθεί στην επόμενη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου», σημειώνει, επισημαίνοντας πως «η πρόταση που κατατέθηκε από την ευρωομάδα του Renew υποστηρίχθηκε από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές» και «καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ από κοινού με την Ακροδεξιά».

«Η Ελλάδα, που βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης της ποιότητας του κράτους δικαίου στην Ευρώπη, στη θέση 107 στην ελευθερία του τύπου παγκοσμίως, η κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ελέγχεται για παράνομες επαναπροωθήσεις, βρίσκεται ξανά αρνητική πρωταγωνίστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποδυθεί τον μετριοπαθή φιλελεύθερο στην Ελλάδα -όχι και τόσο επιτυχημένα κρίνοντας από τις σφοδρές αντιδράσεις στο κόμμα του- στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου. Η χώρα μας διασύρεται στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και οι ελευθερίες γκρεμίζονται στην Ελλάδα. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό προσωπικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments