Ελλάδα

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα ασκήθηκε στους συλληφθέντες ομογενείς

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα ασκήθηκε στους συλληφθέντες ομογενείς

Πηγή Φωτογραφίας: Απολογία στον εισαγγελέα των δύο συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία για τις δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Γιάννη Σκαφτούρου, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ελέγχονται δεκάδες άτομα για δολοφονίες και λαθρεμπόριο»

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αφορούν τη Greek Mafia βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής (19/1) η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, «ελέγχονται δεκάδες άτομα για δολοφονίες και λαθρεμπόριο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε: «Εκτός από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν και όσα βρέθηκαν στο κρησφύγετό τους, τα οποία παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από την ΕΛ.ΑΣ., ελέγχεται η δράση ακόμη 10 ατόμων, ενώ αναζητούνται και περίπου 30 άλλα άτομα, που εμπλέκονται σε ομάδες νονών της νύχτας, η αντιπαράθεση μεταξύ των οποίων για το ποια θα κυριαρχήσει σε συγκεκριμένα πεδία δραστηριοτήτων και περιοχές οδήγησε σε έναν “πόλεμο” μεταξύ τους, με δολοφονίες όπως αυτή των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη».

«Καθώς το λαθρεμπόριο τσιγάρων φέρεται πως αποτέλεσε το “μήλον της έριδος” μεταξύ των φατριών της νύχτας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «η έρευνα συνεχίζεται για το αν υπάρχει όφελος από παράνομες δραστηριότητες στις δολοφονίες τον νονών της νύχτας».

«Η δραστηριότητα της μίας ομάδας νονών της νύχτας ενοχλούσε τη δραστηριότητα της άλλης και έτσι προκλήθηκε η αντιπαλότητα, που έφθασε μέχρι τα συμβόλαια θανάτου και τις μαφιόζικες εκτελέσεις “βαριών” ονομάτων της αποκαλούμενης Greek Mafia» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε παράλληλα ότι δε συνδέονται οι εξελίξεις στην έρευνα για την Greek Mafia με την αλλαγή ηγεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, ούτε με την αλλαγή των επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ότι η συλλογή των στοιχείων, που οδήγησαν στις συλλήψεις, γινόταν επί πολλούς μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments