Οικονομία

«Λήγει» η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθερων επαγγελματιών

«Λήγει» η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθερων επαγγελματιών

Πηγή Φωτογραφίας: Λεζάντα ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕΘ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΣΩΤΗΡΙΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI) Περιγραφή

Αυτή η περίοδος χάριτος τελειώνει οριστικά στις 31 Ιανουαρίου 2024 ενώ, σύμφωνα με την «Α» αναφέρουν πως ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να δώσει κανένα επιπλέον περιθώριο χρόνου.

Τέλος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που έχουν χρέη βάζει ο ΕΦΚΑ στις 31 Ιανουαρίου 2024, με εξαίρεση μόνο τους μακροχρόνια ανέργους και τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και των οικογενειών τους. Όπως αναφέρει η Απογευματινή, η απόφαση «βόμβα» αφορά 1.695.141 ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν οφειλές από το 2017 στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) που ανέρχονται στα 22,5 δισ. ευρώ και – λόγω κορονοϊού – είχαν τη δυνατότητα να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους για την ασφαλιστική ικανότητα. Αυτή η περίοδος χάριτος τελειώνει οριστικά στις 31 Ιανουαρίου 2024 ενώ, σύμφωνα με την «Α» αναφέρουν πως ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να δώσει κανένα επιπλέον περιθώριο χρόνου.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι με χρέη θα έχουν ένα μήνα περιθώριο μετά τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών προκειμένου να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, διαφορετικά το σύστημα θα τους «πετάξει έξω» αυτόματα.

Οι μη μισθωτοί μπορούσαν να καλύψουν το σκέλος της ασφαλιστικής ικανότητας καταβάλλοντας μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές του 2022 και 2023 για τον κλάδο της Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments