Πολιτική

Δένδιας: Πριν τρία χρόνια η Ελλάδα μεγάλωσε και κάθε μέρα γίνεται πιο δυνατή

Δένδιας: Πριν τρία χρόνια η Ελλάδα μεγάλωσε και κάθε μέρα γίνεται πιο δυνατή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Πριν τρία χρόνια, η Ελλάδα μεγάλωσε, με οδηγό την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και κάθε μέρα γίνεται πιο δυνατή», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Πριν τρία χρόνια, η Ελλάδα μεγάλωσε, με οδηγό την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και κάθε μέρα γίνεται πιο δυνατή», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Πριν τρία χρόνια, η Ελλάδα μεγάλωσε, με οδηγό την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και κάθε μέρα γίνεται πιο δυνατή», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, για τη συμπλήρωση τριών ετών από την επικύρωση από τη Βουλή της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στο Ιόνιο πέλαγος.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X: «Με σύγχρονες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάθε γωνιά της πατρίδας».

«Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου».

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει μια αυξανόμενη αποστολή. Η αποστολή του το 2024, δεν είναι η ίδια αποστολή που είχε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 2019», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Δένδιας, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

«Έχω την υπερηφάνεια», είπε ο Ν. Δένδιας, «ότι εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, και με την υπογραφή μου, αύξησα τον εθνικό θαλάσσιο χώρο για τον οποίον το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει την ευθύνη. Και αύξησα τον χώρο της εθνικής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων για την οποία πάλι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει λόγο».

Υπογράμμισε, δε, «την ανάγκη το 2030 να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα ισχυρό, σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο να μπορεί να υπερασπίσει αυτά τα οποία το Σύνταγμα επιβάλλει και τα οποία θυσίες δεκαετιών πριν από εμάς δημιούργησαν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments