Ζώδια

2024: Τα 4 ζώδια που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο ριζικών αλλαγών στη ζωή τους

2024: Τα 4 ζώδια που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο ριζικών αλλαγών στη ζωή τους

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

To 2024 μας εισαγάγει σε μια νέα εποχή και μια νέα πραγματικότητα. Μια πρώτη γεύση την πήραμε από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 που πέρασε στο ζώδιο του Υδροχόου ο Πλούτωνας για μια σύντομη δοκιμαστική πτήση.

ΤΑΥΡΟΣ Το 2024, ξεκινά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αστρολογική επιρροή για το ζώδιο σας, που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, σχεδόν μέχρι το 2044 και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή σας συθέμελα.

Ριζικές αλλαγές με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο Αναφέρομαι στην είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου στις 21/01, το ζώδιο που για σας τους Ταύρους, συμβολίζει την καριέρα, το κοινωνικό στάτους, την εικόνα σας στον κόσμο αλλά και την οικογένεια σας (κυρίως τη μητέρα). Αυτή η επιρροή είναι δύναμη μεταμόρφωσης, ριζικής αλλαγής αλλά και ισχύος. Ανάλογα σε ποια φάση της ζωής σας, βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα σας θα διαφοροποιηθούν. Εφέτος θα επηρεαστείτε όσοι έχετε γεννηθεί κοντά στις 20,21,22/4, τις πρώτες ημέρες δηλαδή του ζωδίου σας. Εσείς ίσως ανακαλύψετε ότι οι δομές που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα τη ζωή σας, δεν σας ικανοποιούν πια και θα πάρετε τις μεγάλες αποφάσεις για αλλαγή. Αλλαγή διαμονής, ίσως και χώρας, αλλαγή καριέρας ή και μια κρίσιμη κατάσταση στην προσωπική ή την οικογενειακή σας ζωή είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια της χρονιάς. Αν το επάγγελμα σας, σας φέρνει σε επαφή με το κοινό είναι πιθανόν να αποκτήσετε μεγαλύτερη αποδοχή και ισχύ.

Φίλοι και εχθροί Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά απαιτητικά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού ο Κρόνος από τον τομέα της καριέρας σάς υποχρέωσε να συγκεντρωθείτε περισσότερο στα θέματα της δουλειάς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής σας. Όχι γιατί απαραίτητα γίνατε τόσο φιλόδοξοι ξαφνικά, ίσως γιατί το επέβαλλαν οι συνθήκες. Κάποιοι πήρατε προαγωγή, κάποιοι άλλοι όμως μπορεί να είχατε μεγαλύτερα προβλήματα με προϊσταμένους, νομικές ή κοινωνικές συγκυρίες. Το σημαντικό είναι πως όλα αυτά είναι πλέον πίσω σας, καθώς ο Κρόνος πήρε ήδη από τον Μάρτιο του 2023 τη θέση του στους Ιχθύς, ένα ζώδιο φιλικό προς το δικό σας και θα την διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Ο Κρόνος στον τομέα της φιλίας, μπορεί να είναι ένδειξη μιας σημαντικής νέας και μακρόχρονης φιλίας, που θα ξεκινήσει μες τη χρονιά. Για κάποιους μπορεί να είναι ένα ξεκαθάρισμα των φιλικών σας σχέσεων, ώστε να μείνουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Ακόμη επειδή οι Ιχθύες για σας συμβολίζουν και τη συμμετοχή σας σε κοινωνικές ομάδες, οργανώσεις, κόμματα κτλ. μπορεί να δείχνει μια πιο έντονη δραστηριοποίηση για το κοινό καλό. Ο 11ος οίκος στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, κυβερνάται από τους Ιχθύς και δείχνει εκτός των άλλων τις υπηρεσίες που προσφέρουμε είτε στον κοινωνικό μας περίγυρο αλλά και στη χώρα ή στον πλανήτη. Ο Κρόνος σε αυτό τον τομέα μπορεί να σας δώσει τον αρχηγικό ρόλο σε ένα πολιτικό κόμμα ή σε ένα ανθρωπιστικό ή φιλανθρωπικό οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση ο Κρόνος θα είναι «φίλος» αυτή τη χρονιά, δίνοντας σας την ευκαιρία για μεγαλύτερη ωριμότητα και προσωπική ανάπτυξη. Επίσης θα σας δώσει μια σοβαρότητα στην προσέγγιση των ερωτικών σας σχέσεων. Η τεχνολογία θα παίξει επίσης ένα σημαντικό ρόλο και μπορεί να βοηθήσει να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας μέσω διαδικτύου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ρόλο πρωταγωνιστή με τον Δία στο ζώδιο σας το πρώτο πεντάμηνο Το 2024, εξακολουθείτε να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο Δίας παραμένει στο ζώδιο σας μέχρι τις 25/05, δίνοντας σας ευκαιρίες επέκτασης προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πώς θα αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται, φυσικά εξαρτάται μόνο από εσάς τους ίδιους. Συνήθως η διέλευση του συμπίπτει με μια τυχερή περίοδο στη ζωή μας ή με μια περίοδο σποράς νέων σχεδίων που θα αποδώσουν λίγο αργότερα. Έτσι αν ξεκινήσετε κάτι τώρα, μην απογοητευτείτε αν δεν δείτε άμεσα τους καρπούς των κόπων σας Είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσετε να δρέπετε τους καρπούς αυτούς. Πολλές φορές ο Δίας σχετίζεται και με γεγονότα που έχουν έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας όπως ένας χωρισμός, μια απόλυση, το τέλος μια κατάστασης. Μην βιαστείτε όμως να στενοχωρηθείτε γι’ αυτό που συμβαίνει, γιατί αυτό το ίδιο το γεγονός, θα σας οδηγήσει σε μια καλύτερη και πιο συμφέρουσα κατάσταση για τη ζωή σας. Το ότι δεν το βλέπετε τώρα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Το 2024 ευνοήστε ιδιαίτερα σε θέματα ανώτατων σπουδών, εισαγωγής σε σχολές, αποφοίτησης, συνεργασίες με ξένους ή δουλειά σε πολυεθνικές, ταξίδια στο εξωτερικό. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό στο ζώδιο σας που κορυφώνεται τον Απρίλιο στην έναρξη των γενεθλίων σας φέρνει τύχη, ευημερία αλλά και πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε επαγγελματικά. Ακόμη κι η εμφάνιση σας μπορεί να αλλάξει με αυτή την επιρροή φυσικά με τις δικές σας προσπάθειες. Ένας νέος εαυτός γεννιέται αγαπητοί μου Ταύροι σίγουρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Οικονομικές ενισχύσεις με τον Δία στους Διδύμους Μετά τις 25.05 ο Δίας περνά στους Διδύμους κι από κει θα ενισχύσει πρακτικά τον οικονομικό τομέα αλλά και τα θέματα της καριέρας σας. Έτσι θα ευνοήσει μια προαγωγή, μια αύξηση στο εισόδημα σας ή μια νέα καριέρα αρκεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να μην φοβηθείτε το άγνωστο. Ακόμη θα σταθεροποιήσει σχέσεις που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Με τον Δία στους Διδύμους μπορεί να τραβήξετε σαν μαγνήτης νέα έσοδα τα οποία πιθανώς θα προέρχονται από δυο πηγές. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και με τα έξοδα σας ειδικά τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο που ο Δίας θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο.

Εκλείψεις στον άξονα υγείας – εργασίας Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό το 2024 είναι η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης και υγείας. Ο βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού (τρεις μέσα στη χρονιά) σας παραπέμπουν σε μεγαλύτερη φροντίδα για τον εαυτό σας σε όλα τα επίπεδα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Τον Φεβρουάριο, που ο Βόρειος δεσμός θα συναντήσει σε σύνοδο τον Χείρωνα, είναι κατάλληλη στιγμή να διώξετε όλες τις φοβίες και τις αρνητικές πεποιθήσεις. Το άγχος και το στρες που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας θέλουν προσοχή ενώ επιβάλλεται να διατηρείτε σε καθημερινή βάση μια καλή ρουτίνα διατροφής, άσκησης και ύπνου. Οι εκλείψεις δείχνουν αλλαγές και σε θέματα δουλειάς ενώ ο 6ος οίκος που επηρεάζεται από αυτές συνδέεται και με τα ζώα συντροφιάς οπότε μπορεί να σας γεννηθεί η επιθυμία να υιοθετήσετε ένα ζωάκι. Εκτός από τις εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού θα έχουμε ακόμη μια έκλειψη σε ένα διαφορετικό άξονα αυτόν των Ιχθύων – Παρθένου που θα ξεκινήσουν από φέτος στις 18/09. Η έκλειψη αυτή είναι φιλική προς το ζώδιο σας και ενδεχομένως οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο να έχετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα σας στηρίξουν επαγγελματικά.

Εντάσεις στο τέλος της χρονιάς Το τέλος της χρονιάς μπορεί να είναι αρκετά πιο ζόρικο κυρίως σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Βλέπετε ξεκινά η μακρά πορεία του Άρη στον Λέοντα και λέω μακρά, γιατί κατά παρέκκλιση ο Άρης θα μείνει πολύ περισσότερο σε αυτό το ζώδιο λόγω της ανάδρομης πορείας του που θα ξεκινήσει στις 06/12. Το τελευταίο δίμηνο μπορεί να έχετε προβλήματα με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον ή θα πρέπει να ρυθμίσετε ζητήματα ακινήτων. Κάποιοι μπορεί να ετοιμάζεστε για μια μετακόμιση ή να έχετε επισκευές στο σπίτι.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

9 Ιουνίου- 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

ΛΕΩΝ Οι προδιαγραφές του 2024, είναι από όλες τις απόψεις πιο αισιόδοξες αφού η πλειονότητα των αστρολογικών δεδομένων είναι σε ενθαρρυντική όψη προς το ζώδιο σας.

Η κορυφαία αλλαγή της χρονιάς Ο Πλούτωνας πέρασε στον Υδροχόο σε μια δοκιμαστική πτήση από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, επηρεάζοντας τους γεννημένους μόνο στην αρχή του ζωδίου. Ίσως έφερε σε κάποιους από σας ένα μοιραίο γεγονός ή μια νέα μοιραία σχέση. Το 2024 ο Πλούτωνας θα μπει οριστικά στον Υδροχόο επηρεάζοντας τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή τη φορά η είσοδος του θα γίνει σε δυο δόσεις. Από τις 21/1 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου κι από τις 19/11 και για το υπόλοιπο της πορείας του μέχρι το 2044. Από τη θέση αυτή ο Πλούτωνας θα επηρεάσει όλες τις σημαντικές σας σχέσεις προσωπικές κι επαγγελματικές. Η επιρροή του μπορεί να φέρει μεγαλύτερες εντάσεις αλλά και μεταμορφώσεις στη ζωή σας. Αυτή τη χρονιά θα επηρεαστούν όσοι είναι γεννημένοι μέχρι τις 26/07. Οι άνθρωποι που θα μπουν στη ζωή σας το 2024 αλλά κι αυτοί που θα φύγουν θα αφήσουν για τα καλά το αποτύπωμά τους στην καρδιά και την ψυχή σας.

Άνοδος και επαγγελματικές επιτυχίες Ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στον Ταύρο και στον τομέα της καριέρας στη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου της νέας χρονιάς κι αυτή τη φορά θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικός καθώς θα βρίσκεται σε ορθή πορεία. Από τη θέση του στον Ταύρο ευνοεί ιδιαίτερα την επέκταση των επαγγελματικών σας, τονίζει τις φιλοδοξίες σας ενώ μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσετε ένα σημαντικό επαγγελματικό σας στόχο. Μια προαγωγή, μεγαλύτερη στήριξη από ανωτέρους και προϊσταμένους, μια αύξηση ή το ξεκίνημα της δικής σας δουλειάς είναι μερικά από τα σενάρια του 2024 μέχρι το μέσον του. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό στον τομέα της καριέρας στη διάρκεια της άνοιξης, θα ενεργοποιήσει ένα διαφορετικό τρόπο να δείτε το επαγγελματικό σας μέλλον. Για κάποιους η τεχνολογία και το διαδίκτυο μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε μια νέα επιτυχημένη καριέρα, άλλοι μπορεί απλά να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας και άλλοι να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση που θα σας κάνει να νιώσετε πιο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα ξεχωρίσετε στον χώρο που δραστηριοποιείστε και κάποιοι θα σας προσέξουν. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο η πορεία του Δία στον Ταύρο μπορεί να δηλώνει κι ένα γάμο ή μια σχέση που ενισχύει το κοινωνικό σας στάτους.

Ενίσχυση των φιλικών σας δεσμών Μετά τις 25/05 και για το υπόλοιπο της χρονιάς ο Δίας μετακομίζει στους φιλικούς σας Διδύμους σταθεροποιώντας τα κεκτημένα σας και δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη φόρα στην υλοποίηση των στόχων και των ονείρων σας. Μάλιστα σημαντικό ρόλο σ ’αυτό φαίνεται ότι θα παίξει κάποιο άτομο από το φιλικό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον. Η θέση αυτή βοηθά και σε θέματα σπουδών τους νεότερους σε ηλικία ενώ μπορεί τώρα να μάθετε κάτι καινούριο πάνω στη δουλειά σας που θα σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Σίγουρα το διάστημα μετά τις 25/05 θα είναι ιδιαίτερα κοινωνικό για σας και θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε ανθρώπους επεκτείνοντας τον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο. Κάποιοι από τους ανθρώπους που θα μπουν στη ζωή σας θα λειτουργήσουν ως μέντορες ή δάσκαλοι που θα σας διδάξουν πολύτιμα μαθήματα. Με την επιρροή του θα συσφίξετε φιλικές σχέσεις που πιθανώς είχαν ατονήσει το προηγούμενο διάστημα. Οι επαγγελματικές σχέσεις σας μπορεί επίσης να αποδειχτούν ιδιαίτερα βοηθητικές στην πορεία της χρονιάς. Όμως τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο με τα τετράγωνα του Δία προς τον Κρόνο κάποια φιλική σχέση μπορεί να περάσει κρίση.

Οικονομικές αλχημείες Αν χωρίσατε ή φύγατε από μια συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια ή ακόμη αν προσπαθείτε να ξεδιαλύνετε τα κληρονομικά σας είναι πιθανόν να έχετε «συνέπειες» αυτή τη χρονιά στα οικονομικά, προσπαθώντας να βρείτε τι είναι δικό σας και τι δικό τους. Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος έφυγε από τον τομέα των σχέσεων αλλά πέρασε ήδη από τον Μάρτιο του 2023 στον τομέα των οικονομικών, τα οικονομικά που αναφέρονται όμως όχι στον μισθό σας αλλά σε κληρονομιές, χρήματα δικά σας και του συντρόφου σας, διατροφές, ασφάλειες, χρήματα από επενδύσεις κτλ. Η πορεία του Κρόνου στον τομέα αυτόν και τους Ιχθύς συνεχίζεται ακάθεκτη σε όλη τη διάρκεια του 2024. Προσπαθήστε να είστε συντηρητικοί στην οικονομική σας διαχείριση ακόμη κι αν βγάζετε περισσότερα, μην χρεωθείτε με υπέρογκα δάνεια, μη συμπεριφέρεστε επιπόλαια με τις πιστωτικές κάρτες και φροντίστε να είστε νομότυποι στις συναλλαγές σας με το δημόσιο. Ακόμη προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές στις προσδοκίες σας. Άλλα οικονομικά θέματα που σχετίζονται με αυτή τη θέση του Κρόνου είναι δωρεές, δικαιώματα, μεσιτικά, υποτροφίες κτλ. Γενικά είστε άνθρωποι που ξέρετε να διαχειρίζεστε με πρακτικότητα και καλή οργάνωση το χρήμα στη ζωή σας, οπότε με λίγη σύνεση θα τα καταφέρετε κι αυτή την φορά. Τον τομέα των οικονομικών επηρεάζει κι η έκλειψη που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στους Ιχθύς στις 18/09. Με αυτή την έκλειψη μπορεί να έχετε αποκαλύψεις μυστικών, να κάνετε αλλαγές σε συνεργασίες προκειμένου να βρείτε κάτι πιο αποδοτικό για το πορτοφόλι σας ή να έχετε αλλαγές στο εισόδημα σας αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο.

Αλλαγές πεποιθήσεων Το 2024 θα είναι και μια ιδιαίτερα πνευματική χρονιά για σας καθώς θα συνειδητοποιείτε όλο και πιο βαθιά τη θέση σας στον κόσμο και θα αλλάζουν οι αντιλήψεις σας. Βλέπετε ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στον 9ο οίκο των πεποιθήσεων, της σοφίας, των αντιλήψεων σας. Η σύνοδος του Κάρμα με τον Χείρωνα τον Φεβρουάριο, θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τις αλλαγές που έχουν γίνει στη ζωή σας ως τώρα, να κοιτάξετε κατάματα τις όποιες απώλειες και να χρησιμοποιήσετε τη μέχρι τώρα γνώση σας για να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νόημα της ζωής. Με το Κάρμα σε αυτή τη θέση καλείστε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να σπουδάσετε ή να ξανακαθίσετε στα θρανία για να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις, να ταξιδέψετε και να αποκτήσετε ένα πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης. Φέτος οι περισσότερες εκλείψεις θα λάβουν χώρα στον άξονα Κριού – Ζυγού και μπορεί να φέρουν εντάσεις ανάμεσα σε σας και συνεργάτες, φίλους, στενούς συγγενείς. Κάποιες σχέσεις είναι μοιραίο να τροποποιηθούν.

Αναβολές στη δράση σας Στο τέλος της χρονιάς και συγκεκριμένα από τις 04/11 κι έπειτα θα υποχρεωθείτε να ξανασκεφτείτε τις κινήσεις, τη δράση και τις αντιδράσεις σας. Ο Άρης θα πάρει θέση στο ζώδιο σας σε ένα αρκετά μακρύ ταξίδι που δικαιολογείται από τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που θα ξεκινήσει στο ζώδιο σας στις 06/12. Σαφώς ο τελευταίος μήνας θα είναι πιο εκνευριστικός ειδικά αν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο αλλά από την άλλη θα σας δώσει χρόνο για να ξανασκεφτείτε και να οργανωθείτε καλύτερα για την επόμενη χρονιά.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

9 Ιουνίου- 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Το 2024, είναι χρονιά προόδου και εξέλιξης αλλά και ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή σας που σχετίζεται με την ίαση τραυμάτων που κουβαλάτε από το παρελθόν και την ανοικοδόμηση νέων θεμελίων στην οικογενειακή σας ζωή. Ο συνήθης ύποπτος των ριζικών αλλαγών και της μεταμόρφωσης φυσικά δεν είναι άλλος από τον Πλούτωνα.

Γιατρεύοντας πληγές του παρελθόντος Ήδη νιώσατε την επιρροή του Πλούτωνα στο μικρό διάστημα της πορείας του στον Υδροχόο από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Φέτος η δόση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και σίγουρα πιο αποκαλυπτική. Ο Πλούτωνας θα λάβει θέση ξανά στον Υδροχόο στις 21/01 μένοντας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Και την ολοκληρωτική του είσοδο σε αυτό το ζώδιο για τα επόμενα 20 χρόνια θα την κάνει στις 19/11. Για σας τους Σκορπιούς ο κυβερνήτης σας Πλούτωνας θα βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 4ο οίκο που συνδέεται με την οικογένεια, το σπίτι, την ακίνητη περιουσία σας, τον τόπο καταγωγής σας, το παρελθόν και την παιδική σας ηλικία. Καταρχάς θα επηρεάσει τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του ζωδίου σας και πιθανώς η πρώτη αίσθηση θα είναι αυτή της ανασφάλειας αλλά και του ξεριζωμού. Όμως αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση καθώς αυτή η επιρροή θα σας κάνει πιο δυνατούς στην πορεία και σίγουρα πιο αυτόνομους και αυτάρκεις. Πολλοί από σας φέτος θα αποφασίσετε μια αλλαγή σπιτιού, άλλοι θα κάνετε τη δική σας οικογένεια, άλλοι μπορεί να ενισχύσετε τους δεσμούς σας με τους γονείς σας και κάποιοι άλλοι θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ξένα φορτία που κουβαλάτε στην ψυχή σας.

Οι άλλοι φέρνουν την τύχη στη ζωή σας Ο Δίας μαζί με τον Κρόνο, οι δυο «κοσμοκράτορες» της αστρολογίας, διαμορφώνουν τις τάσεις σχεδόν κάθε χρόνο στη ζωή μας και φέτος σας επιτρέπουν να αδράξετε τις ευκαιρίες, ώστε να σημειώσετε πρόοδο. Φέτος ο Δίας, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται απέναντι σας στο ζώδιο του Ταύρου, βοηθώντας σας να ενισχύσετε την εικόνα σας, να ξεκινήσετε καινούρια επιχειρηματικά σχέδια και να ψάξετε καινούριους και ενθουσιώδεις συνεργάτες, όπως είστε κι εσείς οι ίδιοι. Φυσικά θα επηρεάσει και τον τομέα των προσωπικών σχέσεων, δίνοντας σας ευκαιρίες για περισσότερα φλερτ, νέες σχέσεις και πιθανώς ένα γάμο. Ακόμη όμως κι αν θελήσετε να βγείτε από μια κακή σχέση ή συνεργασία θα το κάνετε πιο εύκολα μέχρι το καλοκαίρι. Στη θέση της θα γεννηθεί κάτι καινούριο που θα σας αποζημιώσει για την όποια ταλαιπωρία ενός χωρισμού. Η αντίθεση του Δία με το ζώδιο σας μπορεί να φέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας, συνεταιρισμών ενώ μπορεί να υπογράψετε τώρα μια ιδιαίτερα συμφωνία. Με κάποιο τρόπο οι άλλοι (σύντροφος, συνεργάτες, φίλοι) θα φέρνουν τύχη στη ζωή σας.

Νέες πηγές εσόδων Μετά τις 25/05, ο Δίας θα περάσει στους Διδύμους για έναν ολόκληρο χρόνο. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων σας, το να βάλετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και να κατανοήσετε γιατί τις συντηρείτε ή γιατί θέλετε να τις διακόψετε είναι αυτό που θα σας δώσει περισσότερη ικανοποίηση και δεν θα σας αφήσει να συνεχίζετε μια σχέση μέσα στην απογοήτευση. Η επιρροή αυτή θα βοηθήσει ακόμη στον οικονομικό τομέα να έχετε περισσότερη σταθερότητα ενώ θα υπάρξουν κι άλλες πηγές εσόδων. Ακόμη θα ωφεληθούν και θέματα που σχετίζονται με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση αλλά και το σπίτι ή την οικογένεια σας. Το μάθημα αυτής της όψης είναι να μάθετε να ακούτε το ένστικτό σας, την εσωτερική σας φωνή που μπορεί να σας οδηγήσει σε καλύτερους δρόμους από αυτούς που σας οδηγούν οι άλλοι γύρω σας ή η φωνή της λογικής.

Περισσότερη σταθερότητα με τον Κρόνο στους Ιχθύς Ήδη από το 2023, ανέβηκαν οι μετοχές σας στη δουλειά και άρχισε να διαφαίνεται ένα πράσινο φως στην ενίσχυση των οικονομικών σας. Από το 2023, είστε πια απαλλαγμένοι από τις δύσκολες επιρροές του Κρόνου προς το ζώδιο σας. Ο Κρόνος είναι πλέον «φίλος» σας από το ζώδιο των Ιχθύων και θα συνεχίσει να είναι σε όλη τη διάρκεια του 2024. Στον τομέα που συνδέεται με τον έρωτα, τα παιδιά, τα φλερτ, τη δημιουργία και τη φήμη, ο Κρόνος υπόσχεται να βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη σταθερότητα στην προσωπική σας ζωή. Οι αδέσμευτοι, είναι πιθανόν να κάνετε μια σημαντική γνωριμία και να δημιουργήσετε μια ουσιαστική και πολλά υποσχόμενη σχέση. Όσοι έχετε ήδη μια σχέση ή είστε παντρεμένοι, είναι πιθανόν να αποφασίσετε να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός απογόνου. Σαφώς τα εμπόδια μέσα στο 2024, θα είναι μικρότερα και ο Κρόνος σε αυτή τη θετική όψη τριγώνου προς το ζώδιο σας, θα βοηθήσει να κάνετε καλύτερες αξιολογήσεις τόσο σε ανθρώπους όσο και σε καταστάσεις. Το φθινόπωρο κάποιοι από σας μπορεί να έχετε αλλαγές στην ερωτική σας ζωή καθώς θα σχηματιστεί η έκλειψη στους Ιχθύς στις 18/09. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα σχηματιστούν τα επόμενα χρόνια και θα φέρουν τα πάνω κάτω στην προσωπική σας ζωή αλλά πραγματικά μόνο για θετικούς λόγους.

Έμφαση στην υγεία και τη φυσική κατάσταση Αν τα τελευταία χρόνια πιέσατε πολύ τον εαυτό σας προκειμένου να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε στα επαγγελματικά ή στις σπουδές εις βάρος της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, το 2024 σας προκαλεί να το ξανασκεφτείτε. Βλέπετε ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μες τον τομέα της υγείας και τον Φεβρουάριο θα σχηματίσει σύνοδο με τον Χείρωνα. Η σύνοδος αυτή σας προτρέπει να αλλάξετε τις καθημερινές ρουτίνες σας και να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας. Οι εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού αφορούν τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της εργασίας και μπορεί τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο να έχετε αλλαγές είτε χωροταξικές είτε με τους συνεργάτες σας. Οι εκλείψεις αυτές θα βοηθήσουν να έρθετε αντιμέτωποι με τις φοβίες σας και να διώξετε ό,τι σας κρατάει πίσω.

Το αίσθημα ότι οι άλλοι δεν εκτιμούν τη δουλειά σας επιστρέφει Το πιο απαιτητικό διάστημα της χρονιάς εκτείνεται στο τελευταίο δίμηνο και κυρίως μετά τις 06/12 που ο Άρης θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στον Λέοντα μέσα στον τομέα της καριέρας. Ενδεχομένως να χρειαστεί να παλέψετε πιο σκληρά προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό, να έχετε περισσότερες προστριβές με προϊσταμένους, ανωτέρους και συνεργάτες ή και άπειρες ώρες δουλειάς που πρέπει να φέρετε εις πέρας χωρίς ιδιαίτερες βοήθειες. Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε παρορμητικά σε περίπτωση που νιώθετε ότι σας κριτικάρουν πιο αυστηρά. Το αίσθημα ότι οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν όσο θα επιθυμούσατε τη συμβολή σας στη δουλειά μπορεί να σας θυμώνει αλλά προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι και υπομονετικοί γιατί δεν θα κρατήσει για πολύ.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

9 Ιουνίου- 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Το 2023, συνειδητοποιήσατε ότι ένα διαφορετικό μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και έρχεται η χρονιά που θα φέρει ουσιαστική πρόοδο, το 2024. Βλέπετε η νέα χρονιά θα σας κατευθύνει στον δρόμο που πρέπει να πάρετε ώστε να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας. Ένα μεγάλο και μακρύ ταξίδι ξεκινά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας και φέτος θα αποκαλυφθούν οι τομείς που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ο Πλούτωνας στο ζώδιο σας για τα επόμενα 20 χρόνια ή αλλιώς η κάμπια που γίνεται πεταλούδα Ήδη από το 2023 πήρατε μια πρώτη γεύση αυτής της συγκλονιστικής επιρροής που διήρκησε όμως πολύ λίγο από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Το 2024 ο Πλούτωνας, θα ξαναπεράσει στο ζώδιο σας αρχικά από τις 21/01 μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρωτικά για τα επόμενα είκοσι χρόνια από τις 19/11. Ο Πλούτωνας στην αστρολογία συμβολίζει τις ριζικές αλλαγές και τη μεταμόρφωση. Φέτος θα επηρεάσει τους γεννημένους στις πρώτες 3 ημέρες του ζωδίου σας και θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη δύναμη, αντοχές, να επαναπροσδιορίσετε την ταυτότητα και το brand σας και να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την αναγέννηση. Κάποια πράγματα που έχουν φθαρεί ή δεν βοηθούν σε τίποτε την εξέλιξη σας πρέπει να εκλείψουν πρώτα για να καταφέρετε να ξαναγεννηθείτε. Αξίζει όμως τόσο ο κόπος και η προσπάθεια όσο κι όποια οδύνη συνοδεύει μια τέτοια μεταμόρφωση.

Μαθήματα οικονομικής διαχείρισης Τα προηγούμενα χρόνια η ζωή σας έδειξε την άλλη πιο περιοριστική της πλευρά, αυτή με τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τις δύσκολες ή μοιραίες καταστάσεις στα προσωπικά ή τα επαγγελματικά σας. Καθόλου τυχαία βέβαια όλα αυτά, καθώς ο Κρόνος πέρασε από το ζώδιο σας και σας σημάδεψε ποικιλοτρόπως. Τώρα πια όμως είναι μακριά και μπορείτε να αναπνεύσετε πιο ελεύθερα αλλά και να προσαρμοστείτε στις αλλαγές τις οποίες έφερε στη ζωή σας. Αν μη τι άλλο, η παραμονή του Κρόνου στο ζώδιο σας, σας έκανε περισσότερο αυτάρκεις και αυτοδύναμους κι αυτό μη νομίσετε ότι δεν έχει θετικό αντίκτυπο στους άλλους γύρω σας. Από τη νέα του θέση που πήρε ήδη από τον Μάρτιο του 2023 και συνεχίζεται και σε όλη τη διάρκεια του 2024, ο Κρόνος στους Ιχθύς, θα σας μάθει να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρήμα, να διαπραγματεύεστε πιο συμφέροντα deals για τον εαυτό σας, να μειώσετε τα έξοδα, τα χρέη ή τις οφειλές του παρελθόντος. Η έννοια της οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον Κρόνο, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για λιτότητα. Όχι αυτή που μας επιβάλλουν οι συνθήκες αλλά αυτή που επιλέγουμε συνειδητά προκειμένου να βελτιώσουμε το οικονομικό μας προφίλ. Για κάποιους από σας το πέρασμα του Κρόνου από τους Ιχθύς, θα σηματοδοτήσει και την ανάγκη επένδυσης σε κάποιο ακίνητο. Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά τα οποία θα επηρεαστούν από αυτή τη θέση. Το πιο σημαντικό μάθημα που θα πάρετε από τον Κρόνο στους Ιχθύς είναι ότι θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας. Με κάποιο τρόπο στην αστρολογία, η αυτοεκτίμηση και ο τρόπος που ξοδεύουμε συνδέονται άρρηκτα. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που «πέφτουν» με τα μούτρα στις αγορές όταν νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν όπως πρέπει στη δουλειά ή στις σχέσεις τους. Θα παρατηρήσετε περαιτέρω αλλαγές στα εισοδήματα σας αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο καθώς για πρώτη φορά θα ξεκινήσουν εκλείψεις που αφορούν στα οικονομικά σας. Η πρώτη θα έρθει στις 18/09 στους Ιχθύς και ενδεχομένως να έχετε αύξηση των εισοδημάτων σας.

Επιστροφή στο σπίτι με τον Δία στον Ταύρο Ο πλανήτης που συνδέεται με την επέκταση, την ευημερία και την αισιοδοξία, ο Δίας, βρίσκεται ήδη από το 2023, σε ένα νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σας, που συνδέεται με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτός θα είναι και ένας από τους τυχερούς τομείς μέσα στο 2024. Ίσως είναι η χρονιά, που θα αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι, ή μπορεί να κάνετε μια ανακαίνιση στο ήδη υπάρχουν, να αγοράσετε ένα εξοχικό ή να επενδύσετε γενικώς σε κάποιο ακίνητο. Ακόμη η οικογένεια σας, μπορεί να αυξηθεί σε μέλη με ένα γάμο ή τη γέννηση ενός παιδιού, ενώ κάποιοι από σας μπορεί να λάβετε χρηματική ενίσχυση από κάποιον γονέα, στενό συγγενή ή ένα σημαντικό δώρο. Η ανάγκη πάντως να ζήσετε σε ένα περιβάλλον πιο μεγάλο, πιο αρμονικό, πιο κοντά στην αισθητική σας θα είναι ιδιαίτερα έντονη, έτσι ακόμη κι αν δεν κάνετε αγορά, μπορεί να προχωρήσετε σε μια μετακόμιση. Κάποιοι από σας, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μέρος του σπιτιού και ως επαγγελματική στέγη ή μπορεί να δουλέψετε περισσότερο από το σπίτι αυτή τη χρονιά. Ακόμη μπορεί να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας προχωρώντας σε μια πώληση ή σε μια εκμίσθωση ακινήτου. Στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς, μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας ή να κάνετε μια καινούρια αρχή σε κάποια σχέση που είχε προβλήματα στο παρελθόν.

Ο έρωτας ξαναγίνεται προτεραιότητα Το πολύ καλό διάστημα όμως για σας ξεκινά μετά τις 25/05 που ο Δίας, θα περάσει στους φιλικούς σας Διδύμους και θα συναντήσει σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή όψη τριγώνου τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας. Είναι η περίοδος που θα ενισχυθεί η αισιοδοξία και η φαντασία σας αλλά παράλληλα θα έχετε επίγνωση της πραγματικότητας γύρω σας. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα έχετε την ιδέα και τον τρόπο να την υλοποιήσετε ώστε να σημειώσετε πρόοδο. Αυτή η επιρροή θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο χρόνο μέχρι τον Μάιο του 2025, γι’ αυτό πρέπει να την εκμεταλλευτείτε ποικιλοτρόπως. Τόσο σπάνιες όψεις δεν τις αφήνουμε να πάνε χαμένες! Από το καλοκαίρι και έπειτα εκτός από τη δημιουργικότητα σας, ευνοούνται ιδιαίτερα οι προσωπικές σας σχέσεις, ο έρωτας ξαναβρίσκει μια θέση στη ζωή σας ενώ μπορεί να μπείτε και στη διαδικασία απόκτησης ενός απογόνου. Μάλιστα το τρίγωνο Δία – Πλούτωνα μπορεί να φέρει στους γεννημένους τις πρώτες ημέρες και μια μοιραία σχέση στη ζωή σας. Το πιο σημαντικό θα νιώσετε την καρδιά σας να ελαφραίνει από τις πολλές έγνοιες και τα προβλήματα και θα είστε πιο πρόθυμοι να ακολουθήσετε το ένστικτο, τα συναισθήματα σας και το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά από αρκετά χρόνια πίεσης και σκοτεινιάς. Οι νεότεροι σε ηλικία θα έχετε πολλές ευκαιρίες για φλερτ και γνωριμίες. Μέσα στο 2024 θα ευνοηθούν ακόμη οι σπουδές, το άνοιγμα των οριζόντων σας γεωγραφικών, πνευματικών και υλικών. Βέβαια ο Δίας θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο και σε αυτούς τους μήνες πρέπει να προσέξετε την αστάθεια στα οικονομικά αλλά και στις σχέσεις σας με τους άλλους κυρίως τις προσωπικές.

Έμφαση στην επικοινωνία Η πορεία του βόρειου δεσμού της Σελήνης στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η σύνοδος με τον Χείρωνα τον Φεβρουάριο θα σας βοηθήσει να μιλήσετε περισσότερο και να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα στον κύκλο των φίλων και των συνεργατών σας. Θα είστε πιο ανοιχτοί στις ιδέες των άλλων, θα δείχνετε μεγαλύτερη κατανόηση και θα είστε πιο πρόθυμοι να αλλάξετε αντιλήψεις και πεποιθήσεις χρόνων που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε.

Με τις εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού μπορεί να κάνετε πολλά ταξίδια, να έχετε αλλαγές σε θέματα σπουδών αλλά να ασχοληθείτε περισσότερο και με ξένους και εξωτερικό.

Σχέσεις στο μικροσκόπιο Στο τέλος του χρόνου ξεκινά ακόμη μια μακροπρόθεσμη επιρροή καθώς ο Άρης θα πάρει θέση στον Λέοντα στις 04/11 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο για αρκετό διάστημα και το 2025. Αυτό οφείλεται στη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που θα ξεκινήσει από τις 06/12 μέσα στον τομέα των σημαντικών σας σχέσεων και συνεργασιών. Καλώς ή κακώς θα υπάρχουν πιο έντονες στιγμές στις σχέσεις σας και κάποια από αυτές μπορεί να περάσει μεγαλύτερη κρίση. Προσπαθήστε να μην επιτρέψετε στον εγωισμό σας να μπει μπροστά και να καταστρέψει μια σημαντική σχέση.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

9 Ιουνίου- 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

ΠΗΓΗ/ ASIBILIOU.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments