Πολιτική

Άδωνις: Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της κυβέρνησης [vid]

Άδωνις: Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της κυβέρνησης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τη διακριτότητα των ρόλων της κυβέρνησης και της Εκκλησίας υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Εκκλησία έχει το απόλυτο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της

Τη διακριτότητα των ρόλων της κυβέρνησης και της Εκκλησίας υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ερωτηθείς για το εάν πρέπει η Εκκλησία να εκφέρει άποψη για το νομοσχέδιο με αντικείμενο το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας πως «η Εκκλησία έχει απόλυτο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Το δικαίωμα αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Όμως οι κυβερνήσεις δεν νομοθετούν για ένα υποσύστημα της κοινωνίας, αλλά για όλη την κοινωνία. Δεν πρέπει να συγχέουμε τους ρόλους. Άλλος ο ρόλος της κυβέρνησης και άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία υπερασπίζεται τον δικό της κώδικα αξιών.

Αναφερόμενος στο εάν επηρεάζεται αρνητικά η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας από την προωθούμενη ρύθμιση, ο Άδωνις τόνισε πως «πολιτικά, αυτό το θέμα έχει τις δυσκολίες του. Όμως, οι πολιτικοί εκλέγονται για να λαμβάνουν αποφάσεις και να χαράσσουν πολιτικές. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΝΔ τηρεί και εφαρμόζει την προεκλογική της δέσμευση και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Σε σχέση με το λεγόμενο «πολιτικό φροντιστήριο» για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, επισημάνθηκε πως «η συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία ήταν πολύ γόνιμη. Πρόκειται για μια ουσιαστική πρόοδο για το κυβερνών κόμμα. Είναι ένα βήμα μπροστά για το πολιτικό σύστημά της και μια σπουδαία κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Το θέμα διαπερνά το σύνολο των κομματικών δυνάμεων», πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός Υγείας. «Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τη Σοβιετική Ένωση. Στη Σοβιετική Ένωση απαγορευόταν διά νόμου η ομοφυλοφιλία. Έτσι, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Τέλος, ερωτηθείς για την ακρίβεια και ιδιαίτερα, για την ακρίβεια στα τρόφιμα, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «ο πόλεμος κατά της ακρίβειας δεν είναι τόσο εύκολος. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη και το τι συμβαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα πλοία κάνουν περισσότερο χρόνο και αυτό μειώνει τη διαθεσιμότητα των πλοίων. Η Ελλάδα το 2023 έκλεισε με πληθωρισμό πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο σύνολο του έτους του 2023, η Ελλάδα ήταν πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ήμασταν σταθερά κάτω από τον μέσο όρο όσον αφορά την ακρίβεια στην αγορά. Έλεγχοι και πρόστιμα γίνονται συνέχεια, ο κ. Σκρέκας εργάζεται επάνω στο πρόβλημα. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αδιαφορεί για την ακρίβεια», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments