Πολιτική

Άδωνις: Λειτουργεί από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων [vid]

Άδωνις: Λειτουργεί από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τη λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας του ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης φαρμάκων ανήγγειλε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο των φαρμακευτικών ελλείψεων στην αγορά

Τη λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας του ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης φαρμάκων ανήγγειλε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εν λόγω σύστημα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «από σήμερα, ξεκινάει η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης φαρμάκων. Είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα, την οποία δημιουργήσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβα ως υπουργός Υγείας. Θα μας δώσει για πρώτη φορά τον πλήρη έλεγχο όλων των φαρμακείων».

Πιο αναλυτικά, «είναι μια ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, όπου το υπουργείο Υγείας θα παρακολουθεί το απόθεμα για τη διακίνηση επιλεγμένων φαρμακευτικών συσκευασμάτων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα μας επιτρέψει να προλαμβάνουμε τις ελλείψεις των φαρμάκων στα φαρμακεία μας. Αυτό το σύστημα, το οποίο φτιάξαμε, λειτουργεί άμεσα και εκτιμάται πως θα μας δώσει σε 20 – 25 ημέρες από σήμερα τον πλήρη έλεγχο όλων των ελλείψεων στη φαρμακευτική αγορά».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το τι έχει αλλάξει στην εικόνα ενός δημοσίου νοσοκομείου από την προηγούμενη φορά που ήταν υπουργός Υγείας, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε: «Χθες πραγματοποίησα απροειδοποίητη και αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Ευαγγελισμό. Η εικόνα ήταν καλή, ήταν θετική. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα ήταν καλή. Το προσωπικό ήταν στο καθήκον και όλοι έτρεχαν σαν τους τρελούς».

Σε σχέση με τις προσλήψεις προσωπικού, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «προσλήψεις κάνουμε, αλλά οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι άγονες. Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων. Χωρίς αναισθησιολόγους, δεν γίνεται χειρουργείο. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Η έλλειψη γιατρών είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Και δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα με αυξήσεις μισθών και μόνο. Ο μέσος μισθός για αναισθησιολόγο στον ιδιωτικό τομέα είναι 10.000 – 12.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε τόσο μεγάλους μισθούς στους γιατρούς για το εθνικό σύστημα υγείας. Ας μη γελιόμαστε, δεν αντέχουν τα οικονομικά του κράτους τέτοιους μισθούς».

Ερωτηθείς για τις  αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, αναφέρθηκε πως «υπέγραψα τις σχετικές αποφάσεις του προκατόχου μου. Υπέγραψα για τους νέους διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομειακών μονάδων. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις θέσεις μέσα σε ένα εξάμηνο. Δεν είναι όμως πλέον θέμα του υπουργείου Υγείας, αλλά ζήτημα του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments