Πολιτική

Μαρινάκης για καταλήψεις: Στόχος η διασφάλιση της Εξεταστικής – Θλιβερές μειοψηφίες όσοι αντιδρούν

Μαρινάκης για καταλήψεις: Στόχος η διασφάλιση της Εξεταστικής – Θλιβερές μειοψηφίες όσοι αντιδρούν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα μπλόκα των αγροτών και τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η Αριστερά διαχρονικά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης

Στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα μπλόκα των αγροτών και τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ANT1 και αναφερόμενος στη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι πρόκειται για μια «ιστορική μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια», που εγείρει όπως ανέφερε, «αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες που θέλουν να εναντιωθούν, εκπροσωπώντας πολιτικούς χώρους που οι ίδιοι ή τα παιδιά τους έχουν πάει στο εξωτερικό, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν άλλα Ελληνόπουλα».

«Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε μια θωράκιση με μέτρα για εξετάσεις ψηφιακά», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το τέλος στο μπάχαλο της ανομίας. Είναι κάτι που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και έχουμε βάλει στόχο να το αντιμετωπίσουμε. Όπου κληθούν οι Αρχές παρεμβαίνουν. Πάνε οι εποχές που τα πανεπιστήμια είναι άβατα και δεν μπορούσε να μπει. Όπως μπαίνει σε ένα νοσοκομείο ή μια εφορία, όταν κληθεί μπορεί να μπει και σε ένα νοσοκομείο».

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, στρέφοντας τα βέλη του σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, «η Αριστερά διαχρονικά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει ο νόμος και να διασφαλιστεί η εξεταστική. Η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι προς όφελος των δημόσιων πανεπιστημίων και των φοιτητών τους. Δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στον πολιτικό χώρο της Αριστεράς που επενδύει στο μπάχαλο των πανεπιστημίων. Μειοψηφίες διαχρονικά παίρνουν τις αποφάσεις για τις καταλήψεις».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον Μάκη Βορίδη

Αναφορικά με τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες στη ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι το νομοσχέδιο «ενεκρίθη από το Υπουργικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία και ενεκρίθη από την Γραμματεία της Κυβέρνησης. Από κανέναν νομικό δεν έχει τεθεί ζήτημα αντισυνταγματικότητας».

Διευκρίνισε ότι «ο κ. Βορίδης είχε αντιρρήσεις πριν την είσοδο του στην Κυβέρνηση. Είπε ότι καθώς στηρίζει την κυβέρνηση συνολικά, θα απέχει από την ψηφοφορία. Είναι συνταγματικό το νομοσχέδιο. Ακούμε διάφορα, που δεν ευσταθούν. Ο μόνος υπουργός ή υφυπουργός που έχει εκφράσει άλλη άποψη είναι ο Μάκης Βορίδης».

Προσέθεσε ότι «είναι αποκλειστική απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού αν κάποιος πρέπει ή δεν πρέπει να είναι στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τον Μάκη Βορίδη και την παραμονή του στην Κυβέρνηση».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης, «η παράταξη έχει βγει πιο ενωμένη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής και έχει ανταποκριθεί στις εισαγόμενες κρίσεις. Δεν υπάρχουν υπουργοί και υφυπουργοί δύο ταχυτήτων. Εκφράστηκε διαφορετική άποψη μόνο από έναν υπουργό».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση και έχουν γίνει πολλά για την στήριξη των αγροτών. Συνολικά στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινομένα δόθηκε πολύ γρήγορα η αποζημίωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments