Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Ηχητικό ντοκουμέντο και βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης [vid]

Υπουργείο Εργασίας: Ηχητικό ντοκουμέντο και βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366979] ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Μετά από το τηλεφώνημα για βόμβα και τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου - τσάντας- έξω από το υπουργείο Εργασίας, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν.

Κάμερα ασφαλείας στην περιοχή κοντά στο υπουργείο Εργασίας, όπου χθες τα ξημερώματα εξερράγη βόμβα, κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχο από τη στιγμή της έκρηξης.

Ο θόρυβος που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κοντά στο υπουργείο ήταν εκκωφαντικοί. Εκτός από την έκρηξη ακούστηκε ο ήχος από τα τζάμια που έσπασαν, ενώ ήχησαν και συναγερμοί προφανώς από παρακείμενα κτίρια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός τοποθετήθηκε επίτηδες απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, μπροστά από κάποιες λαμαρίνες, ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το πραγματικό στόχο τους, το υπουργείο. Εάν τον έβαζαν μπροστά στο υπουργείο το ωστικό κιμά θα εγκλωβίζονταν από μία μαρκίζα και οι ζημιές θα είχαν περιοριστεί στο ισόγειο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είχαν καιρό μέλη οργάνωσης από το προειδοποιητικό κιόλας τηλεφώνημα να αναλάβουν την ευθύνη. Φαίνεται πως ήθελαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σχετίζονται με άλλο χτύπημα ή το έκαναν σκόπιμα για να θολώσουν τα νερά.

Υπενθυμίζεται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου έξω από το υπουργείο.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών, και σήμανε συναγερμός μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας. Στο τηλεφώνημα, αγνωστος προειδοποίησε ότι η βόμβα θα σκάσει σε 40 λεπτά. Στη συνέχεια κάλεσε εκ νέου και ανέφερε ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα (Alpha Bank) που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο επί της Κοραή.

Μετά από το τηλεφώνημα για βόμβα και τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου – τσάντας- έξω από το υπουργείο Εργασίας, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν, ενώ έσπευσαν στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας λόγω ύποπτου αντικειμένου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής με την οδό Πεσματζόγλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments