Αθλητισμός

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Oι «κανονιέρηδες» πήραν το ντέρμπι κορυφής

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Oι «κανονιέρηδες» πήραν το ντέρμπι κορυφής

Πηγή Φωτογραφίας: EUROPA LEAGUE 2020-2021 / ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI)

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Λίβερπουλ (3-1) για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Λίβερπουλ (3-1) και μείωσε στους 2 βαθμούς της από την κορυφή της Premier League.

Στο 14ο λεπτό οι «κανονιέρηδες» μπήκαν σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Ο Φαν Ντάικ φεύγει από τη θέση του κι αφήνει κενό στο κέντρο της άμυνας όπου κινείται ο Χάβερτς, που υποδέχθηκε την μπάλα, βγαίνει τετ α τετ αλλά τον σταματά ο Άλισον, όμως ο Σακά με το ριμπάουντ κάνει το 1-0 για την Άρσεναλ.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Λίβερπουλ έδειξε να έχει «σφυγμό» και έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Χράφενμπερχ θα «σκάψει» για τον Ντίας ο οποίος μονομαχεί για την κατοχή της μπάλας με τον Σαλιμπά μέσα στην περιοχή, καταφέρνει να την κλωτσήσει προς τα πίσω, όμως εκεί βρίσκεται ο έτερος στόπερ της Άρσεναλ Γκάμπριελ που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Συγκεκριμένα η μπάλα χτυπάει στο χέρι του και κάπως έτσι έγινε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arsenal (@arsenal)

Στο 67ο λεπτό, η Άρσεναλ δέχεται το δώρο του Άλισον και προηγείται στο σκορ. Έγινε βαθιά μπαλιά για τον Μαρτινέλι, ο Φαν Ντάικ δείχνει να ελέγχει, ο Βραζιλιάνος τον τζαρτζάρει και ο Άλισον κάνει έξοδο με τα πόδια χωρίς να βρει την μπάλα, με συνέπεια ο Βραζιλιάνος εξτρέμ να σκοράρει σε κενή εστία για το 2-1 της ομάδας του Αρτέτα.

Στο 88′ ο Κονατέ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε βάζοντας δύσκολα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στην Λίβερπουλ και κάπωε έτσι πέτυχε και τρίτο γκολ η Άρσεναλ.

Στις καθυστερήσεις, o Tροσάρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Αρτέτα με ωραία κίνηση από αριστερά και άλλη μία λάθος εκτίμηση από τον Άλισον, με το 3-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arsenal (@arsenal)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο (46′ Κίβιορ), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο, Ράις, Σακά (79′ Νέλσον), Χάβερτς, Μαρτινέλι (74′ Τροσάρ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (57′ Ρόμπερτσον), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (85′ Τιάγκο), Χράφενμπερχ (58′ Έλιοτ), Μακ Άλιστερ, Τζόουνς, Ζότα, Χάκπο (58′ Νούνιες), Ντίας

Πηγή: to10.gr // ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments