Πολιτική

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Με το νομοσχέδιο δεν θίγεται η κλασική πυρηνική μορφή οικογένειας

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Με το νομοσχέδιο δεν θίγεται η κλασική πυρηνική μορφή οικογένειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),“Να γίνει με ειρηνικούς και όχι πολεμικούς όρους η συζήτηση. Να αρθρώσουν την αντίθετη άποψη με επιχειρήματα, χωρίς κακοποιητικό λόγο”, τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατά την πρώτη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε το νομοσέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής

“Να γίνει με ειρηνικούς και όχι πολεμικούς όρους η συζήτηση. Να αρθρώσουν την αντίθετη άποψη με επιχειρήματα, χωρίς κακοποιητικό λόγο”, τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατά την πρώτη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

“Έχουμε ακούσει άσχημα πράγματα να λέγονται όλους αυτούς τους μήνες που μπορεί να στιγματίσουν ανθρώπινες ψυχές και να βρωμίσουν συναισθήματα” είπε ο Υπουργός και συνέχισε “ Υπηρετούμε όλους τους πολίτες και χωρίς διακρίσεις. Να μην πηγαίνουμε κόντρα σε καταστατικές αρχές του Συντάγματος” .

Απαντώντας σε όσους εναντιώνονται στο σχέδιο νόμου ο κ. Σκέρτσος ανέφερε “Aν κάποιος θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμορφωθεί στην ευρωπαϊκή νομολογία, θέτει αμφισβήτηση ως προς θέση της Ελλάδας ως κράτος μέλος στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως “Ο πολιτικός γάμος είναι μια αστική σύμβαση, δεν χωράνε διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού. Καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πληγεί και καμία κοινωνία δεν κατέρρευσε”.

Σκέρτσος για νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση δεν επιβάλλει νέο πρότυπο ζωής αλλά ρυθμίζει μια υφιστάμενη κοινωνική πραγματικότητα

Εξηγώντας την θέση και στάση της κυβέρνησης απέναντι στο νομοθέτημα είπα “Δεν ανακαλύπτει τον τροχό η κυβέρνηση. Δεν επιβάλλει νέο πρότυπο ζωής, ρυθμίζει μια υφιστάμενη κοινωνική πραγματικότητα., Δεν αφαιρούμε δικαιώματα πολλών, δεν στερούμε τίποτα από πλειοψηφία. Βαθιά φιλελεύθερη και κοντά στις ανάγκες των ανθρώπων η κυβέρνηση”.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως “Δεν ρυθμίζονται αυτά τα θέματα μέσω συμφώνου συμβίωσης, θα είχαμε νέα διάκριση. Θέλουμε να αρθούν οι διακρίσεις, όχι να δημιουργήσουμε νέες. Τα παιδιά αυτά σήμερα υπάρχουν Και η πολιτεία τα θεωρεί αόρατα. Ναι επεκτείνουμε το δικαίωμα στο πολιτικό γάμο και ρυθμίζουμε δικαιώματα παιδιών”.

Ο κ. Σκέρτσος απευθυνόμενος στα όσα υποστηρίζει η Εκκλησία σημείωσε ότι “Δεν θα πούμε σε καμία εκκλησιά τι θα κάνει σε θεολογικά ζητήματα. Ο πολιτικός γάμος είναι η δουλειά της συντεταγμένης πολιτείας. Εκφράζεται ελεύθερα, αναφαίρετο δικαίωμα της. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ατελή όντα, ερχόμαστε κοντά όταν έχουμε αγάπη. Η συντεταγμένη πολιτεία έχει δικό της ρόλο, εκτιμώ την Εκκλησιά. Δεν αλλάζουμε τίποτα στα ζητήματα της υιοθεσίας. Δεν ακουμπάμε το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Συνιστά νέα διάκριση, τώρα θυμηθήκαμε να ασχοληθούμε με αυτό. Δεν εισάγονται όροι με ΓΟΝΕΑΣ 1 και ΓΟΝΕΑΣ 2” και συνέχισε λέγοντας ότι  “Δεν θίγεται η κλασική, πυρηνική μορφή οικογένειας. Δεν είναι όμως η μόνη που χρήζει προστασίας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments