Αθλητισμός

Θύρα 7: Τελέστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα

Θύρα 7: Τελέστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ 8ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1981 ΤΗΣ ΘΥΡΑ 7 (LATO KLODIAN/EUROKINISSI)

Τελέστηκε το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7

Τελέστηκε το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7, που έχασαν τη ζωή τους την αποφράδα Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 1981, στους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της (τότε) Α΄ Εθνικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Η συγκίνηση, όπως κάθε φορά άλλωστε, ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και άγγιξε το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο σημείο, μαζί με τη διοίκηση της ΠΑΕ, αντιπροσωπεία της ΚΑΕ, της δημοτικής αρχής Πειραιά και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με τον κόσμο να ξεσπά φωνάζοντας το όνομα του συλλόγου.

Στις 16:58, δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, αρκετοί φίλαθλοι θέλησαν να φύγουν από τις κερκίδες για να μεταβούν στη Θύρα 1 και να αποθεώσουν τους παίκτης της ομάδας τους.

Ένας από τους φιλάθλους πάτησε ένα μαξιλαράκι και γλίστρησε στα σκαλοπάτια της Θύρας 7, που οδηγούσαν στην έξοδο στο παλιό φαληρικό γήπεδο. Η μοιραία πόρτα ήταν κλειστή, μισάνοιχτη κατά μερικούς και ο χρόνος σταμάτησε…

Δεκάδες άτομα άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο, ποδοπατήθηκαν και βρήκαν ασφυκτικό θάνατο, καθώς από πίσω συνέχιζαν να έρχονται ανυποψίαστοι θεατές. Μερικά λεπτά αργότερα κάποιοι αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν αρκετό κόσμο, αλλά το κακό είχε γίνει…

Οι τρεις «μεγάλοι» του ελληνικού πρωταθλήματος και αγωνιστικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού συμμετείχαν στο «ερυθρόλευκο» πένθος με συγκινητικές αναρτήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments