Podcasts | Pagenews Politics #13

Κώτσηρας: Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας

Το βλέπουμε αυτό με την επιστολική ψήφο, με το στρατηγικό πλάνο

09.02.2024 | 16:45

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Κώτσηρας: Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας

Το βλέπουμε αυτό με την επιστολική ψήφο, με το στρατηγικό πλάνο

Συνέντευξη για καίρια ζητήματα της εσωτερικής και της εξωτερικής μας πολιτικής παραχώρησε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο εάν η Ελλάδα έχει όντως ισχυροποιηθεί στο εξωτερικό και στη διεθνή σκηνή, ο κύριος Κώτσηρας επισήμανε πως «η χώρα μας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο. Είναι μια χώρα που έχει μια πολύ συντονισμένη εξωτερική πολιτική αρχών. Μια εξωτερική πολιτική που εδράζεται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας έχει καταφέρει να γίνει ένας πόλος σταθερότητας και εμπιστοσύνης στο διεθνές γίγνεσθαι.

«Αυτό συμπαρασύρει προφανώς όλα τα επιμέρους ζητήματα, που τίθενται», συνέχισε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, «το θέμα των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει πως η χώρα μας έχει άριστες σχέσεις. Σε σχέση με την προμήθεια των F – 35, είναι αποτέλεσμα της συνεπούς και αξιόπιστης πολιτικής μας όλο το τελευταίο διάστημα. Σε σχέση με την Τουρκία, υπάρχει ένα βελτιωμένο κλίμα συγκριτικά με το παρελθόν. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα θετικό κλίμα με τον εξ Ανατολών γείτονα. Σε μια περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας βρίσκεται σε αστάθεια, είμαστε ένας πόλος σταθερότητας και αξιοπιστίας. Και αυτό συμπαρασύρει πολλά δεδομένα στην συνολική μας παρουσία και δράση στο εξωτερικό».

Το στρατηγικό πλάνο στοχεύει στο να προσεγγίσουμε τη γενιά του brain drain. Μαζί με το υπουργείο Εργασίας και τα προξενεία μας, σχεδιάζουμε ημέρες καριέρας, που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού. Παράλληλα, κινούμαστε και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε Έλληνες που έφυγαν ως φοιτητές, αλλά παρέμειναν στο εξωτερικό. Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας. Το βλέπουμε αυτό με την επιστολική ψήφο, με το στρατηγικό πλάνο κ. λπ», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.