Podcasts | Pagenews Politics #13

Κώτσηρας: Το στρατηγικό πλάνο μας στοχεύει στο να προσεγγίσουμε τη γενιά του brain drain

Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας

09.02.2024 | 17:20

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Κώτσηρας: Το στρατηγικό πλάνο μας στοχεύει στο να προσεγγίσουμε τη γενιά του brain drain

Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας

Συνέντευξη για καίρια ζητήματα της εσωτερικής και της εξωτερικής μας πολιτικής παραχώρησε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Αυτό το σχέδιο έχει κάποιους βασικούς άξονες. Οι άξονες αυτοί είναι η βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Έτσι βρίσκουμε συγκεντρωμένες όλες τις υπηρεσίες, που έχουν να κάνουν με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ένα δεύτερο κομμάτι του στρατηγικού πλάνου μας είναι η στήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η ενίσχυση αυτή είναι στο ellinika.com. Και σκοπεύουμε να προβούμε σε αξιοποίηση και της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ελληνικής διασποράς. Η ελληνική γλώσσα είναι ένα κύτταρο πολιτισμού για τον Ελληνισμό. Μας ενδιαφέρει η διάδοσή της, μας ενδιαφέρει η στήριξή της.

Το στρατηγικό πλάνο στοχεύει στο να προσεγγίσουμε τη γενιά του brain drain. Μαζί με το υπουργείο Εργασίας και τα προξενεία μας, σχεδιάζουμε ημέρες καριέρας, που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού. Παράλληλα, κινούμαστε και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε Έλληνες που έφυγαν ως φοιτητές, αλλά παρέμειναν στο εξωτερικό. Είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού η στήριξη της ομογένειας. Το βλέπουμε αυτό με την επιστολική ψήφο, με το στρατηγικό πλάνο κ. λπ», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.