Πολιτική

Γεραπετρίτης: Η ελληνική υποψηφιότητα για το ΣΑ του ΟΗΕ έχει γίνει δεκτή με θετική διάθεση

Γεραπετρίτης: Η ελληνική υποψηφιότητα για το ΣΑ του ΟΗΕ έχει γίνει δεκτή με θετική διάθεση

Πηγή Φωτογραφίας: [366695] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

«Εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια σημαντική υποστήριξη από όλες τις χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Η Ελλάδα παρούσα στις συζητήσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος έκανε παρέμβαση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούσε στην περιβαλλοντική κρίση και την προϊούσα επισιτιστική κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στα μέσα Απριλίου, στο πλαίσιο του Our Ocean Conference στην Αθήνα, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος, σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, «ακριβώς για να δηλώσουμε ότι πλέον πρέπει να αναληφθεί άμεσα δράση, έτσι ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ειδικώς του θαλασσίου περιβάλλοντος, η αύξηση της στάθμης των υδάτων, η αύξηση της θερμοκρασίας, που οδηγεί σε μεγάλη κρίση όλα τα περιβαλλοντικά οικοσυστήματα».

Επιπλέον, όπως σημείωσε, ο ίδιος συναντήθηκε με μία σειρά από εκπροσώπους χωρών για την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2025-2026.

«Η ελληνική υποψηφιότητα έχει γίνει δεκτή με πολύ μεγάλη και θετική διάθεση. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια σημαντική υποστήριξη από όλες τις χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα χαίρει σημαντικής εκτίμησης χάρη στην εξωτερική πολιτική αρχών την οποία τηρεί», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments