Πολιτική

Χωρίς λευκό καπνό η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά

Χωρίς λευκό καπνό η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [367233] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΙΟΣ;" (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι ομιλητές δεν κατέληξαν στο πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον πρωθυπουργό.

Μεγάλη προσέλευση κόσμου σημείωσε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες με τίτλο “Απέναντι στον Μητσοτάκη, τι;” και στην οποία ομιλητές ήταν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου.

Στην εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης ευρύτερων δυνάμεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου, το «παρών» έδωσαν καθηγητές όπως οι Γιώργος Σιακαντάρης και Παναγιώτης Καρκατσούλης, συνδικαλιστές όπως οι Νίκος Φωτόπουλος και Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων όπως ο Γιώργος Καββαθάς της ΓΣΕΒΕΕ και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου του επαγγελματικού επιμελητηρίου, ή των επιστημονικών φορέων όπως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός και του Πειραιά Ηλίας Κλάππας.

Παρόντες ήταν και δεκάδες πρώην αιρετοί της αυτοδιοίκησης, όπως οι κύριοι Ιωακειμίδης, Σγουρός από την Αττική, Γαλιατσάτος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Λαμπρινίδης από τη Θεσσαλία.

Ο κ. Κασσελάκης με την εμφάνιση ως αλεξιπτωτιστής που έκανε στην εκδήλωση των τριών προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων στο ακροατήριο αλλά και στο ίδιο του το κόμμα για τη σκοπιμότητα της κίνησής του να παραβρεθεί σε μια εκδήλωση για την  οποία νεοπροεδρικοί και άλλοι είχαν εκφραστεί με τα πιο επικριτικά λόγια, με υπόνοιες ακόμη και για υπονόμευση της ηγεσίας.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις που διαμόρφωσε η εκδήλωση και επιχειρώντας να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, βρέθηκε να νομιμοποιεί μια συζήτηση η οποία αντικειμενικά τον υπερβαίνει.

Στην ομιλία της η κ. Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή υφίσταται ένα κενό πολιτικής εκπροσώπησης. Έτσι ανταποκρίθηκα και στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη». Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς μίλησε για την ανάγκη μεταφοράς πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απλά σε πέντε μεγάλες οικογένειες. «Το αντίπαλο μπλοκ έχει κάθε λόγο να συγκροτηθεί» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα για να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες επισημαίνοντας ότι «οι κοινωνικές διεργασίες πρέπει να αποτελέσουν τον προπομπό της δημιουργίας μιας εν δυνάμει πολιτικής, κυβερνητικής πρότασης των «από κάτω» που θα σηκώσει το λαό από τον καναπέ και θα δώσει προοπτική διεξόδου. Το «Μέτωπο Δημοκρατίας» – πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -μπορεί να αποτελέσει μια «πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων». Η λύση για τον προοδευτικό κόσμο «θα προέλθει μέσα από έναν κοινωνικά ισχυρά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments