Πολιτική

Ομόφυλα: Πόσοι βουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν και πόσοι απέχουν

Ομόφυλα: Πόσοι βουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν και πόσοι απέχουν

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο γάμος ομοφύλων.

Μετά από δύο και πλέον μήνες εντάσεων, διαφωνιών, συγκλήσεων αλλά και αντεγκλήσεων στην κοινωνία, την πολιτική αλλά και την εκκλησία, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει νόμος του κράτους, καθώς ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στη βουλή με ευρεία συναίνεση. Τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες με τοποθετήσεις βουλευτών αναμένεται να κλείσει ο πρωθυπουργός με την καταληκτική ομιλία του, μια κίνηση που στόχο έχει να δώσει απαντήσεις σε όσα θα έχουν ακουστεί ως αντίλογος, προτάσσοντας τα επιχειρήματα υπέρ της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσα δικαιώματα με μια τομή που προώθησε μια συντηρητική παράταξη, η οποία όμως εκσυγχρονίζεται και στόχο έχει τη σύγκληση της χώρας μας με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Οι επαφές και οι ζυμώσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι μείωσαν τις απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως παραμένει υψηλός ο αριθμός όσων θα επιμείνουν μέχρι το τέλος στην καταψήφιση του νομοσχεδίου. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου 51 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ είτε θα πουν «όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία είτε θα χρησιμοποιήσουν τη διαφυγή που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης και θα απέχουν. Οι αριθμοί αυτοί καθιστούν πολύ δύσκολο τον στόχο για τουλάχιστον 110 θετικές ψήφους, με βάση τις εκτιμήσεις κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών που είχαν αναλάβει να μεταπείσουν τους διαφωνούντες. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε ορισμένοι να μετακινηθούν από το «όχι» στην αποχή και κάποιοι άλλοι από την αποχή στην υπερψήφιση.

Ποιοι κυβερνητικοί βουλευτές στρέφονται προς την αποχή

32 είναι οι βουλευτές της ΝΔ που προσανατολίζονται στην αποχή, κάνοντας χρήση της διεξόδου που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σε όσους δεν υπερψηφίσουν.

Συγκκεριμένα, από την ψηφοφορία θα απέχουν ο ΜάκηςΒορίδης, ο Θάνο Πλεύρης, ο Νότης Μηταράκης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Άγγελος Συρίγος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Μάνος Κόνσολας, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Μιχάλης Λιβανός, ο Μάρκος Καφούρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Διονύσης Ακτύπης, ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Καββαδάς και ο Γιάννης Γιάτσιος. Να αμφιταλαντεύονται μεταξύ αποχής και υπερψήφισης φέρονται ο Λάκης Βασιλειάδης, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Θανάσης Λιούτας.

Βουλευτές που βρίσκονται κοντά στην καταψήφιση

Συνολικά 19 βουλευτές, μαζί με τον κ.  Αντώνη Σαμαρά, είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Πιο ειδικά, πρόκειται για τον Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, την Άννα Καραμανλή, τον Κώστα Γκιουλέκα, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, τη Φωτεινή Αραμπατζή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Θανάση Δαβάκη, τον Μάριο Σαλμά, τον Θόδωρο Καράογλου, τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Γιώργο Καρασμάνη, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη,τον Φώντα Μπαραλιάκο, τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Στέφανο Γκίκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments