Πολιτική

Οι κυβερνητικοί στόχοι μετά τον γάμο ομοφύλων

Οι κυβερνητικοί στόχοι μετά τον γάμο ομοφύλων

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Πίσω της αφήνει η κυβέρνηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου με τον στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί και πλέον και καθώς όπως όλα δείχνουν η ένταση με τους αγρότες βαίνει προς αποκλιμάκωση – παρά το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης στην Αθήνα – προχωράει για τα επόμενα.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύσει μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία στην Ινδία την επόμενη εβδομάδα για να πραγματοποιήσει σημαντικές πολιτικές και οικονομικές επαφές.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων με δυο σημαντικά νομοσχέδια να παίρνουν τον δρόμο για την ψήφισή τους.

Ο νόμος για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπκών πανεπιστημίων βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση η οποία λήγει αύριο, γεγονός που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο για τις επιτροπές της Βουλής πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση, καθώς τα πανεπιστημιακά τμήματα συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη από διαμαρτυρόμενους φοιτητές. Η Κυβέρνηση έχει δείξει από όλες τις πλευρές ότι θα τηρήσει το νόμο και θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων. Την ερχόμενη Τετάρτη, η Βουλή θα ψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και στην αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο προχωρεί σε μια μείζονα μεταρρυθμιστική παρέμβαση, διπλής κατεύθυνσης:

Την αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει τη ζωτική ανάγκη ασφάλειας του πολίτη.

Και πίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας.

Επίσης, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, που αντιμετωπίζουν κρίσιμα θέματα αυξημένου εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικολογική καταστροφή μέσω των εμπρησμών, η ενδοοικογενειακή βία, η προστασία αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων.

Τέλος, το νομοσχέδιο αυξάνει τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή, καθώς προβλέπει συγκεκριμένα την ποινική ευθύνη των νομικών προσώπων για δωροδοκία δημοσίων λειτουργών με σκοπό την απόκτηση παράνομων οφελών. Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι το μεταρρυθμιστικό έργο θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι εισερχόμαστε σταδιακά στην προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί πόλεις της περιοχής τους επόμενους μήνες, μεταξύ των επισκέψεών του στο εξωτερικό, ενόψει των ευρωεκλογών και της αυξημένης σημασίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments