Πολιτική

Σπανάκης σε αγρότες: Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί

Σπανάκης σε αγρότες: Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Oυφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σήμερα στο «Mega» για το αγροτικό (ζήτημα), αλλά και την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα ξεκαθάρισε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Ξεκάθαρος ο υφυπουργός Εργασίας για περαιτέρω παροχές στους αγρότες

Oυφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σήμερα στο «Mega» για το αγροτικό (ζήτημα), αλλά και την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα ξεκαθάρισε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Νωρίτερα, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων, Γιάννης Βάγκος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις είπε ότι αυτό που βιώνουν οι αγρότες αυτή τη στιγμή είναι (σ.σ. παρόμοιο με) όσα «τράβηξε» η οικοδομή το 2010, με ακαρπία, χωρίς επιδοτήσεις και ανομβρία. «Τιναζόμαστε στον αέρα»…

«Και έχουμε ανθρώπους που είναι πολύ πρόχειρα βαλμένοι σε νευραλγικές θέσεις. Σήμερα έχουμε συνάντηση στο Κάστρο Βοιωτίας, στις 5 η ώρα το απόγευμα, όλα τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Θα έρθουν απ΄την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Περιμένουμε περίπου 150 τρακτέρ και γύρω στα 200 σύνολο θα κατέβουμε στην Αθήνα. Θα μείνουμε μέχρι να δοθεί λύση. Δεν ξέρω αν θα είναι τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, αλλά πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να ασχοληθεί με την αγροτιά. Εμείς θέλουμε λύσεις για την ενέργεια και τον φόρο του πετρελαίου. Μέσα στο 2023 είχαμε 84% αύξηση του ρεύματος. Θα εξαφανιστεί η αγροτιά, αν δε βρεθεί λύση», συμπλήρωσε.

Τότε ο Βασίλης Σπανάκης απάντησε λέγοντας: «Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε ακριβώς. Πρώτα από όλα, ο κ. Μητσοτάκης για τη νέα ΚΑΠ διεκδίκησε και έχουμε πάνω από 19,3 δισ. ευρώ, ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε πτώση κατά 10-15%. Σε κάθε θέμα που αφορά τους αγρότες ήμασταν ανοιχτοί και δώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Δώσαμε λύσεις για το ενεργειακό κόστος και για το μέλλον. Δώσαμε λύσεις και όταν έγινε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έφυγαν ευχαριστημένες και οι 2 αντιπροσωπείες. Τώρα τι άλλαξε δεν γνωρίζω… Όσον αφορά τα φορολογικά, και το ΦΠΑ ρίξαμε στον φόρο εισοδήματος από το 22% στο 9% καθώς και άλλα μέτρα. Για τα θέματα των αγροτών η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες απαντήσεις».

«Δίνουμε χρήματα για την ενέργεια και μιλάμε για το ενεργειακό κόστος με συγκεκριμένο πλάνο. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις έχουν ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ, όταν οι εισφορές τους είναι περίπου στα 500 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που είπαμε στους εκπροσώπους των αγροτών, όμως εμείς προτείναμε λύσεις και είμαστε εδώ σε κάθε μορφή διαλόγου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments