Lifestyle

“Λύγισε” ο Γιώργος Νταλάρας: “Εγώ μια άλλη Ελλάδα ονειρεύτηκα, δεν είναι χώρα αυτή!”

“Λύγισε” ο Γιώργος Νταλάρας: “Εγώ μια άλλη Ελλάδα ονειρεύτηκα, δεν είναι χώρα αυτή!”

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/George Spanos Photography

Απασφάλισε ο Νταλάρας: «Δεν είναι αξιοθαύμαστο να γεμίσεις ελληνάδικα και να χτυπιέσαι χασισωμένος»

Καλλιτέχνης τεράστιου διαμετρήματος με διαδρομή μυθική, ο Γιώργος Νταλάρας, δεν είναι απλώς ένας ερμηνευτής αλλά κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής.

View this post on Instagram

A post shared by George Dalaras (@dalaras_george_official)

Η φωνή του αποτέλεσε όχημα να ακουστούν στίχοι σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από εξίσου κορυφαίους συνθέτες, όλοι μεγαθήρια του ελληνικού πολιτισμού.

Ερμήνευσε εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές, ολόκληρα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας που βάφτηκαν με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις της εποχής.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης βρέθηκε στην εκπομπή Mega Stories και ξετύλιξε το νήμα της πολυκύμαντης ζωής του με καθηλωτικές περιγραφές και άγνωστες ιστορίες.

Η καριέρα του Γιώργου Νταλάρα χτίστηκε πάνω σε ανεπανάληπτες συναντήσεις και εμβληματικές συνεργασίες με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή και αμέτρητους άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Ο σπουδαίος Γιώργος Νταλάρας ξεκίνησε ως ένα απλό παιδί της Κοκκινιάς με δύσκολα χρόνια στην πλάτη του αλλά πολλά όνειρα στις «βαλίτσες» του και δίψα να τα υλοποιήσει.

«Έκανα αγώνα να φύγω από τα νυχτερινά κέντρα. Ερχόντουσαν λεφτάδες, ματσωμένοι από τα Μέγαρα, την Ελευσίνα, είχαν τα πιστόλια τους και το καθεστώς ήταν να πάρουμε μουσικούς και κοπέλες για κονσομασιόν και να έχει παρέα πεινασμένος σεξουαλικά. Αυτό δεν μπορεί να αρέσει σε ένα παιδί 16 χρονών» εξομολογήθηκε αρχικά.

Εκείνος είχε άλλα όνειρα, στήριξε σε άλλες αρχές την καλλιτεχνική και όχι μόνο υπόστασή του και πάνω σε αυτές πορεύτηκε όλη του τη ζωή.

Ο Γιώργος Νταλάρας επιμένει στην Ελλάδα που ονειρεύτηκε από έφηβος ακόμα. Ο ίδιος λυγίζει αποκαλύπτοντας τους ήρωές του, ήρωες της καθημερινότητας που κάνουν με τις πράξεις τους τον τόπο φωτεινότερο.

«Πριν από 6 χρόνια είμαι στον δρόμο και γίνεται πανζουρλισμός, κόρνες. Και ψάχνω να δω τι είναι και βλέπω ένα νεαρό παιδί 20 χρονών να παίρνει ένα σκυλάκι μέσα από τη λεωφόρο που αν περνούσε από την άλλη μεριά θα το σκότωναν. Το πήρε στα χέρια του και λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός. Το πήρε και οι άλλοι κάφροι φώναζαν. “Φύγε ρε μ@λ@κα από τη μέση”. Αυτή δεν είναι άνθρωποι και είμαστε γεμάτοι από τέτοιους» είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Ο Κωνσταντίνος Βαρουχάκης, ένας νεαρός πήγε στην Ουκρανία… Ρωσία και έτρεξε τρίαθλο. Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το έκανε και είπε “στη Γραμβούσα τα σχολεία μας θα πέσουν. Πρέπει κάποιος να κάνει κάτι”» συνέχισε με τρεμάμενη φωνή,

«Και ο άλλος ήρωάς μου είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, αυτός που έδωσε τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια να μαζεύει πρόσφυγες».

«Αυτή την Ελλάδα ονειρεύτηκα, όχι την άλλη Ελλάδα. Είναι άλλη Ελλάδα, με άλλους Έλληνες, δεν την θέλω αυτή την Ελλάδα, δεν είναι χώρα αυτή έτσι όπως πάμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments