Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Ναι μεν, αλλά» για τα απογευματινά χειρουργεία – «όχι» στα μη κρατικά ΑΕΙ

Ανδρουλάκης: «Ναι μεν, αλλά» για τα απογευματινά χειρουργεία – «όχι» στα μη κρατικά ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Συνεχίζοντας την επαμφοτερίζουσα αντιπολιτευτική τακτική του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες δήλωνε ότι το κόμμα του «δεν θα μπει εμπόδιο» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει

Συνεχίζοντας την επαμφοτερίζουσα αντιπολιτευτική τακτική του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες δήλωνε ότι το κόμμα του «δεν θα μπει εμπόδιο» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει

Συνεχίζοντας την επαμφοτερίζουσα αντιπολιτευτική τακτική του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες δήλωνε ότι το κόμμα του «δεν θα μπει εμπόδιο» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει.

Για την ακρίβεια και το τι λέει για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα απογευματινά χειρουργεία, για τη… νέα στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και για τους στόχους του κόμματός του στις ευρωεκλογές, μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

Απαντώντας κατ’ αρχάς στο σχόλιο ότι «δεν υπάρχει αντιπολίτευση» είπε: «Για το σχόλιο ότι “δεν υπάρχει αντιπολίτευση” θα έλεγα πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία περιδίνηση αλλά εμείς κάνουμε συνεχώς προτάσεις και δεν περιγράφουμε μόνο τα προβλήματα. Και στο θέμα της κατοικίας, του αγροτικού ζητήματος και του κόστους ζωής και της ακρίβειας έχουμε καταθέσει συγκροτημένες προτάσεις τις οποίες η ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υλοποιήσει γιατί έχει άλλη ιδεολογία και άλλες προτεραιότητες. Εφόσον λέτε ότι υπάρχει ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα, Καλώ τον ελληνικό να έρθει στις ευρωπαϊκές εκλογές να απαντήσει σε αυτή την ασυμμετρία και να μας δώσει τη δύναμη, όχι μόνο να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση έτσι ώστε να μπει ένας φραγμός στις επιπολαιότητες, στις αστοχίες και στις λανθασμένες πολιτικές της ΝΔ.

Είναι κρίσιμο και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ ισχυρό στις επόμενες ευρωεκλογές», είπε αρχικά. Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τι ποσοστό θα ήταν ευχαριστημένος στις ευρωεκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: 

«Με το μεγαλύτερο δυνατό. Δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας, όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη. Επειδή το αγροτικό είναι κορυφαίο ζήτημα των ημέρων εμείς έχουμε ένα όραμα για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Το σχέδιό μας εμπλέκει τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό ως έναν ενιαίο πυλώνα παράγωγης και εξωστρέφειας. Δεν μπορεί να έρχονται 35-40 εκατ. τουρίστες τον χρόνο και σχεδόν όλοι να μην καταναλώνουν εγχώρια καταναλωτικά προϊόντα. Το αποτέλεσμα είναι από 6 δισ. εισαγωγές τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια έχουμε φτάσει στα 10 δισεκατομμύρια. Δηλαδή έρχονται πολλοί κι δεν καταναλώνουν παρά ελάχιστα έως καθόλου, ελληνικά προϊόντα. Αυτό είναι μια αποτυχία του παραγωγικού μοντέλου της χώρας». 

Οσον αφορά στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό, ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του στον κ. Μητσοτάκη. 

«Ένας Πρωθυπουργός που στην συνέντευξή του προχθές το βράδυ είπε ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω, είναι ένας Πρωθυπουργός που είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας, είναι μόνο για την επικοινωνία. Και για την ακρίβεια θα πουν ότι είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο. Οι επι0πτωσεις στην Ελλάδα είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη γιατί δεν λειτουργεί η αγορά. Όλες οι εξωχώριες κρίσεις, στην Ελλάδα τις πληρώνουμε πολλαπλάσιες γιατί δεν υπάρχει ανθεκτικότητα και εύρυθμη λειτουργία της αγορά. Δεν πιστεύω ότι η αγορά αυτορυθμίζεται. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας και λειτουργίας. Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων υπάρχον φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας. Αυτή τη στιγμή τα σούπερ μάρκετ βγάζουν ανά χρόνο 1 δισ. παραπάνω. Το ίδιο γίνεται και στην ενέργεια», υπογράμμισε. 

«Είμαστε θετικοί στα απογευματινά χειρουργεία, αλλά…» 

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της υγείας, και συγκεκριμένα στα απογευματινά χειρουργεία.

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι έργο ΠΑΣΟΚ που δεν υλοποιήθηκε. Στο πρόγραμμά μας υπάρχει το ολοήμερο χειρουργείο. Είμαστε θετικοί αλλά εδώ βάζω ένα ερώτημα: πως μπορείς, με τις ελλείψεις του προσωπικού που υπάρχουν σήμερα, να κάνεις ένα επιτυχημένο θεσμό ολοήμερων και απογευματινών χειρουργείων. Τι θέλει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης; Να καταργούνται τα πρωινά χειρουργεία για να κάνουμε απογευματινά; Το πρόβλημα του προσωπικού εδώ είναι τεράστιο. Λείπουν αναισθησιολόγοι, υπάρχουν χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή. Ως ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε πως για να πετύχει το ολοήμερο χειρουργείο χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις με προσωπικό στο ΕΣΥ. Επίσης προτείνουμε να μπει ένα ενδεικτικό κόστος, να μην είναι όλο στον ασθενή. Αυτό έλεγε ο Αλέκος Παπαδόπουλος; Δείτε τι χρήματα ζητούσε τότε και τι χρήματα ζητάει τώρα η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Έχουμε καταλάβει ως κοινωνία ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ο 3ος λαός από τους 27 της Ευρώπης σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας; Επί ΝΔ γίνεται 2ος αντίστοιχα. Αν συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης την ίδια λογική, θα είμαστε πρωταθλητές στο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας πανευρωπαϊκά σε λίγα χρόνια. τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Να βρει περισσότερα. Το Ταμείο Ανάκαμψης 32 δισ. έπρεπε να είναι ο βασικός μοχλός για δίκτυα πράσινης μετάβασης, για υγεια, για παιδεία και ψηφιακή σύνδεση. Θα το φέρω στη Βουλή το Ταμείο Ανάκαμψης τις επόμενες εβδομάδες. Εύχομαι οι επόμενες κυβερνήσεις μετά τον κ. Μητσοτάκη να έχουν την ευκαιρία για ένα Ταμείο Ανάκαμψης για να κάνουν αυτά που δεν έκανε ο ίδιος. Δεν μπορείς να μην βλέπεις ότι αυτό που συμβαίνει στο ΕΣΥ είναι κατάρρευση; δεν έρεπε να πάρουν απόφαση για τα βαρέα και ανθυγιεινά; Είμαστε υπέρ των απογευματινών χειρουργείων αλλά με προσωπικό», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments