Πολιτική

Κώτσηρας: Αναβαθμίζουμε τη σχέση του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό

Κώτσηρας: Αναβαθμίζουμε τη σχέση του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό

Πηγή Φωτογραφίας: (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)//Τη διαχρονική συνεισφορά της ελληνικής Ομογένειας του Βελγίου και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην αναβάθμιση της σχέσης του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας.

Τη διαχρονική συνεισφορά της ελληνικής Ομογένειας του Βελγίου και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην αναβάθμιση της σχέσης του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Τη διαχρονική συνεισφορά της ελληνικής Ομογένειας του Βελγίου και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην αναβάθμιση της σχέσης του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας.

Ο υφυπουργός ολοκλήρωσε την Τετάρτη (22/02) την επίσκεψή του  στις Βρυξέλλες, όπου είχε σειρά επαφών με μέλη της Ομογένειας και της νεότερης Διασποράς.

Ειδικότερα, ο Γ. Κώτσηρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομογένειας στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία, τους οποίους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη των Αποδήμων.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ιδίως στην επιστολική ψήφο, που θα ισχύσει από τις ερχόμενες Ευρωεκλογές, και κάλεσε τους εκπροσώπους των οργανώσεων να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουν, «ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία» που τους δίνεται.

Επιπλέον, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους ομογενείς για το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών, και τους ενθάρρυνε να υποβάλουν σχόλια και προτάσεις.  Πρόκειται, όπως εξήγησε ο Γ. Κώτσηρας, για ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο, με ορίζοντα τετραετίας, για τη στήριξη του Απόδημου Ελληνισμού και την ενίσχυση των δεσμών του με τη μητέρα-πατρίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments