Πολιτική

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης, που όπως είπε, υπηρέτησε και έγινε έφεδρος αξιωματικός - «Να ενισχύσουμε την εφεδρεία»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης, που όπως είπε, υπηρέτησε και έγινε έφεδρος αξιωματικός - «Να ενισχύσουμε την εφεδρεία»

Τη δημιουργία ενός στρατού με άξια επαγγελματικά στελέχη που θα συμπληρώνονται από εφέδρους, που θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι προέκρινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου επέστρεψε «μετά από πολλά χρόνια». «Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός» συμπλήρωσε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα».

Στο τραπέζι το μοντέλο της Φινλανδίας

«Μεθαύριο», συνέχισε, «θα είμαι στη Φινλανδία που θα μου γίνει η επίδειξη του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό».

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα».

«Πως ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments