Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η δεύτερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κατάρ.

Ενδιάμεσο σταθμό στην αραβική χερσόνησο περιλαμβάνει το ταξίδι της επιστροφής για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά από τρεις μέρες στην Ινδία, μεταβαίνει, κατά το τρέχον διήμερο στο Κατάρ, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Η επίσκεψή του διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, την ώρα δηλαδή που η Μέση Ανατολή φλέγεται, και ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και η κατάσταση στη Γάζα, αλλά και η αστάθεια που παρατηρείται στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει αναγνωρίσει την επιρροή του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου,  και την ηγετική θέση του εμιράτου στην παραγωγή φυσικού αερίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης συνάντησε στην Ινδία τον Ναρέντρα Μόντι, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες σε ομιλία στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη μετανάστευση και την κινητικότητα. Σε συνέντευξή του, είπε πως «Θέσαμε στόχο με τον Ινδό Πρωθυπουργό Μόντι να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν αναφορικά με την επίσκεψη στην Ινδία πως το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βοήθησε στο να ενισχυθεί η στρατηγική σχέση, καθώς τόσο η ινδική όσο και η ελληνική οικονομία αναπτύσσονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Όπως αναφέρουν οι στόχοι που τίθενται κινούνται σε δύο άξονες, με τον πρώτο να περιλαμβάνει την προσπάθεια να διπλασιαστεί το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το 2030 και τον δεύτερο να αφορά την ενίσχυση των επενδύσεων των ελληνικών εταιρειών στην Ινδία και αντιστρόφως. Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει σημείο εισόδου της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments