Πολιτική

Πέτρος Παππάς: Μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Παππάς: Μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο Παππάς Πέτρος . Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συγκαταλέγεται στους πιο θερμούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο σήμερα με την παρέμβασή του στο συνέδρι του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε συζητήσεις

Συγκαταλέγεται στους πιο θερμούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο σήμερα με την παρέμβασή του στο συνέδρι του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε συζητήσεις, καθώς μίλησε για το ενδεχόμενο να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Πέτρο Παππά, ο οποίος επιτέθηκε σε όσους αμφισβητούν τον νυν πρόεδρο και προειδοποίησε και για διάσπαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς είπε ότι «βρικόμαστε στην πιο οριακή στιγμή της παράταξής μας. 5 μήνες μετά την εκλογή του νέου μας προέδρου βρισκόμαστε ξανά προ των πυλών μιας  μεγάλης εσωστρέφειας. Ένας νέος πρόεδρος που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει χάσει καμία εκλογική διαδικασία Ένα εκλογικό σώμα 150.000 ανθρώπων αμφισβητούνται ανοιχτά. Αντί να μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας και τις προτάσεις μας εμείς επιλέγουμε να σκίσουμε ξανά τις σάρκες μας και να τις δώσουμε βορά στους πολιτικούς μα αντιπάλους. Συρόμαστε πάλι σε μία εσωκομματική διαδικασία, λίγους μόνο μήνες πριν τις ευρωεκλογές».

«Το επίδικο είναι η επιστροφή στο κόμμα της παρωχημένης κομουνιστογενούς ρητορικής;»

Και συνέχισε: «Ποιο το επίδικο αυτής της διαδικασίας, ποιο το όραμα εκείνων που αμφισβητούν τη θέληση της βάσης; Η επιστροφή στο παρελθόν της ήττας;  Η επιστροφή στο κόμμα των φραξιών και των καπετανάτων; Η επιστροφή στο εσωκομματικό βόλεμα;  Στην ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών των ηγετίσκων των τάσεων; Που πάντα κάποιοι θα είναι πιο ίσοι από τους άλλους; Η επιστροφή στο κόμμα των στελεχών που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγική διαδικασία; Που δεν διαθέτουν ένσημα εργασίας και ανακυκλώνουν μια κομματική φούσκα; Κάνοντας απλά επαναστατική γυμναστική; Είναι η επιστροφή στο κόμμα της παρωχημένης κομουνιστογενούς ρητορικής, της συντροφικής υπονόμευσης, της εγκληματικής πολυφωνίας που έγινε παραφωνία, και μετά έγινε κακοφωνία και μας οδήγησε στο 17% των εθνικών εκλογών και την κατάρρευση στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ή μήπως είναι η επιστροφή σε μια κομματική ορθοδοξία, ή επιστροφή στο κόμμα του 3 και του 4%;», αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «με πόνο ψυχής διαπιστώνω και ξέρω ότι το συζητάμε όλοι αυτές τις μέρες, ότι αυτό το συνέδριο μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την ελπίδα όμως ότι θα είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πΣ όπως τον ξέρουμε σήμερα. Γιατί θέλουμε και μπορούμε να συσσωματώσουμε στο κόμμα όλους τους πολίτες που είδαν στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, την προοπτική, την ελπίδα, την ανανέωση, τη σύγκλιση, θέλουμε να ενταχθούν οργανικά να γίνουν βασικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε ο κύριος πυλώνας ο κεντρικός εκφραστής της σύγχρονης κεντροαριστεράς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments