Πολιτική

Στα άκρα η πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα η πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην αντεπίθεση περνούν οι νεοπροεδρικοί του κ. Κασσελάκη.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει συντονισμένη επιχείρηση αρκετών στελεχών προκειμένου να μην γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ακυρώνοντας de facto την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα και την αποδοχή της από τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μαζεύονται υπογραφές από μεσαία στελέχη για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Τα παραπάνω έρχονται μόλις λίγες ώρες πριν από την ομιλία της κ. Όλγας Γεροβασίλη στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, στην οποία αναμένεται να ανοίξει τα «χαρτιά» της σχετικά με το ζήτημα της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του κόμματος. Η κ. Γεροβασίλη ίσως τοποθετηθεί μετά τις 7 το απόγευμα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τον κ. Νίκο Παππά και από τον κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Βέβαιον είναι πως ο κ. Στέφανος Κασσελάκης και οι λεγόμενοι “νεοπροεδρικοί” περνούν στην πολιτική αντεπίθεση, με αιχμηρές τοποθετήσεις του ίδιο του προέδρου αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την συλλογή υπογραφών, ακόμη και με ηχηρές αποδοκιμασίες υποστηρικτών του κ. Αλέξη Τσίπρα και της κ. Όλγας Γεροβασίλη.

Κασσελάκης: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια

Προσερχόμενος στον χώρο του συνεδρίου, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, εάν θα υπογράψει και εκείνος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως θα παραμείνει στο κόμμα και πως θα γίνει πρωθυπουργός.

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%».

Στο μεταξύ, το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προέβη σε ανάρτηση στο Instagram, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς».

«Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» τονίζει ο κ. Κασσελάκης.

Ψήφισμα για να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές

Την ίδια στιγμή, σημαντική μερίδα μελών του κόμματος δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της ακύρωσης εκλογών για ανάδειξη ηγεσίας.

Το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει περίπου 100 υπογραφές και σε αυτό το ψήφισμα που συνέταξαν σύνεδροι και μέλη οργανώσεων μελών. Αυτό που τονίζεται είναι η κόπωση, όπως αναφέρουν, και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μέλη το τελευταίο διάστημα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών.

Ζητείται με αυτό το ψήφισμα ο Πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού να έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και οποιαδήποτε εσωστρεφής διαδικασία που θα πλήξει αυτή την πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι να μην γίνουν εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές και ειδικότερα η τετραπλή ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση, που όπως λένε έχει ξεκινήσει με την εκλογή των νέων προέδρων και μετά, αφού θα υπάρχει ο χρόνος να γίνουν όλα οργανωμένα, αυτό το ψήφισμα ενδεχομένως τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με ότι θα πρέπει να αποφανθούν οι σύνεδροι για το αν θα γίνουν εκλογές.

Αποδοκιμασίες σε βάρος του κ. Ραγκούση

Ενδεικτικές του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στον χώρο του συνεδρίου, είναι οι αποδοκιμασίες από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη σε βάρος του κ. Γιάννη Ραγκούση.

Συγκεκριμένα, τα αίματα άναψαν όταν ο Γιάννης Ραγκούσης είπε «όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι έκαναν καλό οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από αλλοδαπή εταιρεία στο εξωτερικό πιστέψτε το». Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και παρέμβαση του Παναγιώτη Ρήγα.

Απευθυνόμενος προς το κοινό είπε: «Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα -πολλά- τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το. Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τες. Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το».

Στο σημείο αυτό η ομιλία του διακόπηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες μερίδας των συνέδρων που ανάγκασαν το προεδρείο να παρέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το».

Βολές Καρανίκα κατά Τσίπρα

Στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη παρείχε  ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, οποίος μάλιστα και έβαλε τόσο κατά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εναντίων αυτών που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε κωμωδία μια πιθανή επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τον κάλεσε να μην εμπλακεί περαιτέρω στις εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς «υπάρχει κίνδυνος να γίνει ρεζίλι».

«Ο σύντροφος Τσίπρας πήρε τις ευθύνες του και αποχώρησε αξιοπρεπώς. Η επιστροφή του θα αποτελεί µία κωμωδία, που προσβάλλει το ζητούµενο, επαναφέροντας το παρελθόν µαζί µε κάθε πρωταγωνιστή εκείνης της εποχής. Ο Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί ότι η πολιτική του αξία δεν είναι πλέον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκτός και αν θέλει να γίνει ρεζίλι µαζί µε τον προσωπικό του κύκλο επιρροής, παίζοντας τον ρόλο του ναυαγοσώστη στο βουνό, νομίζοντας ότι είναι στη θάλασσα. Η θέση του είναι στην Ευρώπη»,  σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλεσε «αστείους» όσους μεθοδεύουν την εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως οποιοσδήποτε και να βρεθεί απέναντί του θα τον «φάει η μαρμάγκα».  «Δεν θα τους βγει και θα διασκεδάσουµε πάρα πολύ όλοι εµείς, ιδίως αν έχουν και κάποια αντιπρόταση, που θα τη “φάει η µαρµάγκα”. Είναι αστείοι, γίνονται αστείοι. Μέσα στα αδιέξοδά τους γίνονται αστείοι», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments