Πολιτική

Στο Παρίσι τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Θα δώσει το παρών στη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία

Στο Παρίσι τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Θα δώσει το παρών στη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία, στη Γαλλία, θα παραστεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για ευκαιρία «να εξετάσουμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων» κάνει λόγο η κυβέρνηση της Γαλλίας

Στη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία, στη Γαλλία, θα παραστεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν διοργανώνει τη σύνοδο για την υποστήριξη της Ουκρανίας τη Δευτέρα στο Παρίσι με ηγέτες άλλων χωρών, δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα φιλοξενήσει Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους κυβερνήσεων για τη σύνοδο αυτή.

«Δύο χρόνια μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, αυτή η σύνοδος εργασίας θα είναι μια ευκαιρία να εξετάσουμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την στήριξη της Ουκρανίας», τονίζει το Ελιζέ.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ: Οι επενδυτικές ευκαιρίες και η πρόσκληση στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments