Αθλητισμός

Ο Μορόν απολαμβάνει την κορυφαία σεζόν της ζωής του

Ο Μορόν απολαμβάνει την κορυφαία σεζόν της ζωής του

Πηγή Φωτογραφίας: [366968] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSI)

Ο Λορέν Μορόν «πατάει» στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή αξία του και παραμένει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Το περασμένο καλοκαίρι ένιωσε σα να είχε δώσει ραντεβού με το άγνωστο, διατηρώντας έντονες αμφιβολίες περί των συνθηκών που θα συναντούσε και την ορθότητα μιας πιθανής επιλογής, πλέον όμως ο Λορέν Μορόν αισθάνεται σα να βρίσκεται σε χώρο απολαύσεως με πειστήριο τη φανταστική χρονιά που διανύει και ατράνταχτες αποδείξεις, τους αριθμούς του. Ο Ισπανός φορ του Άρη παραμένει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Stoiximan Superleague μα πάνω απ’ όλα έχει ξεπεράσει τη (μέχρι πρότινος) καλύτερη σεζόν της καριέρας του αφού η φετινό μπορεί να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία. Γιατί ουδέποιτε σημείωσε 14 γκολ σε μια σεζόν – τόσα έχει με τη φανέλα του Άρη συμπεριλαμβανομένου και του τέρματος για το Κύπελλο Ελλάδας – και βαδίζει σταθερά για την οριοθέτηση νέου ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου στη… μετά Ντίνου Κούη εποχή. Ήδη ξεπέρασε τον Ντεμπά Νιρέν, ισοβαθμεί με τον Χαβιέρ Κάμπορα και πιθανότατα είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει.

Αυτό υποδηλώνουν τουλάχιστον οι αριθμοί καθώς ο 30χρονος σκοράρει ανά 141 αγωνιστικά λεπτά, οπότε, δεν αποκλείεται να αφήσει πίσω του τον Αργεντίνο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Μένοντας στους αριθμούς, το εντυπωσιακό στην περίπτωσή του είναι ότι δεν χρειάζεται πολλές τελικές προσπάθειες για να φτάσει στο σκορ. Γιαν την ακρίβεια πετυχαίνει 0.6 γκολ ανά αγώνα σε σύνολο τριών τελικών προσπαθειών εκ των οποίων οι 1.4 βρίσκουν εστία. Ειδικότερα, τα 12 τέρματα μπήκαν από σουτ εντός περιοχής σε σύνολο 46 προσπαθειών, δεν του έχουν βγει όμως οι προσπάθειες εκτός του… κουτιού καθώς έχει 1/23 τελικές.

Βέβαια στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές, δεν έχει σημασία τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι να… μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό. Στον χθεσινό αγώνα με τον Βόλο, ο Λορέν Μορόν ένιωσε το δικό του «de ja vu» με τη χαμένη ευκαιρία του 42ου λεπτού κατόπιν της οποίας αντέδρασε μ’ ένα χαμόγελο (μάλλον αμηχανίας) και δυσκολία συνειδητοποίησης του τι είχε συμβεί. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν αλλοίωσε την αυτοπεποίθησή του αφού στην αμέσως επόμενη επαφή του (εντός περιοχής) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μια πορεία μέσα από… συμπληγάδες, μεταξύ εδάφους, σώματος και δεξιού αγκώνα του Κόβακς. Τούτη τη φορά, η τύχη του χαμογέλασε αφού φυσικά τον είχε βασανίσει στην ευκαιρία που είχε προηγηθεί.

Παραμένοντας στην καριέρα του Ισπανού, η φετινή σεζόν μπορεί να συγκριθεί μόνο μ’ εκείνη τη φανταστική που είχε κάνει προ τετραετίας (2019-20) όταν είχε πετύχει τα επτά από τα δέκα γκολ του (στη LaLiga) στις πρώτες εννιά αγωνιστικές και ήταν στην κορυφή των σκόρερ του ισπανικού Πρωταθλήματος. Στην ίδια εξίσωση, ίσως, μπορεί να μπει και η περίοδος 2017-18 στη διάρκεια της οποίας αναβαθμίστηκε στην Μπέτις και στην παρθενική παρουσία του με την πρώτη ομάδα στη LaLiga είχε σκοράρει δύο φορές απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Βέβαια η φετινή χρονιά ήταν εξόχως ιδιαίτερη για τον ίδιο καθώς για πρώτη φορά αποφάσισε να αφήσει την comfort zone της χώρας του και να δοκιμάσει εκτός συνόρων. Η σκέψη της πιθανής αποτυχίας μάλλον είχε κυριαρχήσει στο μυαλό του έως ότου δεχθεί και τελικώς αποδεχθεί τη συμβουλή του προπονητή του στην Μπέτις, του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χιλιανός τεχνικός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφής καθώς ήταν υπέρ αυτής της μετακίνησης βάσει του δικού του σχεδίου στην Μπέτις (στο οποίο δεν υπήρχε το όνομα του Μορόν) αλλά και των προϋποθέσεων εξέλιξης του παίκτη στην Ελλάδα.

Πηγή: gazzetta.gr//Βασίλης Βλαχόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments