Ελλάδα

Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» από τη Σαλαμίνα για την Ερυθρά Θάλασσα

Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» από τη Σαλαμίνα για την Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, την φρεγάτα «Ύδρα» στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ. Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες»

Η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ώστε να πάει στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρώτος προορισμός του πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σημειώνεται, ότι σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από τη Γερμανία και από τη Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments