Ελλάδα

48ωρο με απεργίες: Χωρίς ταξί, μετρό, λεωφορεία, πλοία και αεροσκάφη αύριο και στις 28 Φεβρουαρίου

48ωρο με απεργίες: Χωρίς ταξί, μετρό, λεωφορεία, πλοία και αεροσκάφη αύριο και στις 28 Φεβρουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Subway in LIsbon

Οι στάσεις εργασίες ξεκινούν από αύριο και κλιμακώνονται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από αύριο η χώρα, με το φαινόμενο και τις στάσεις εργασίας να κλιμακώνονται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Την «έναρξη» των απεργιών κάνουν τα ταξί αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου με 48ωρη απεργία σύμφωνα με την απόφαση του Σ.Α.Τ.Α., η οποία θα διαρκέσει και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι του προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό αλλά και του τραμ.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και τα λεωφορεία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Απεργία σε λιμάνια και αεροδρόμια την Τετάρτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις. Μάλιστα σε ανακοίνωση της η Aegean και η Olympic Air, ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για πτήσεις που θα επηρεαστούν από την απεργία ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές.

  • Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
  • Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Δεμένα θα παραμείνουν τέλος και τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς και οι ναυτεργάτες θα συμμετέχουν επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, τα πλοία δεν θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments