Πολιτική

Μητσοτάκης: Το μήνυμα στους υπουργούς ενόψει ευρωεκλογών

Μητσοτάκης: Το μήνυμα στους υπουργούς ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να πείσει ότι δεν απομακρύνεται από τις ιδεολογικές αρχές της.

«Σκεφτείτε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ  να κυβερνούσε τη χώρα σε περιόδους όπως αυτή της πανδημίας αλλά και της κρίσης στον Έβρο». Με αυτά τα λόγια κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν όλα όσα είδαμε να διαδραματίζονται στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο έχει μπει σε έναν κυκεώνα εσωστρέφειας από τον οποίο ουδείς γνωρίζει πως και πότε θα βγει.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με προβληματισμό όλα όσα συμβαίνουν στην αντιπολίτευση, εστιάζοντας στο να καρπωθούν πολιτικά το αντιπολιτευτικό κενό που έχει δημιουργηθεί λόγο των αναταράξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να ορθώσει συντεταγμένο αντιπολιτευτικό λόγο.

Γνωρίζουν ωστόσο ότι ενόψει και των ευρωεκλογών και προκειμένου να ξεφύγει από τα εσωτερικά προβλήματα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει σκληρή και τοξική αντιπολίτευση για να συσπειρώσει την κομματική της βάση, ενώ με αντίστοιχο τρόπο αναμένεται να κινηθεί και η Χαριλάου Τρικούπη.

Για το σκοπό αυτό, το Μαξίμου κινείται προς τρεις κατευθύνσεις. Η μία είναι η προώθηση του κυβερνητικού έργου στη βάση σχεδίων που έχουν εκπονηθεί σε βάθος χρόνου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει να διασφαλίσει την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που δίνεται σε κάθε υπουργό με μπλε φάκελο.

Ο δεύτερος τομέας είναι να “γεμίσει” ο γαλάζιος φάκελος, ενόψει των ευρωεκλογών, ώστε τα κόμματα και τα κυβερνητικά κλιμάκια να φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας και, παράλληλα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, να αποδείξουν ότι προτεραιότητα είναι ο λαός και η βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Ένας τρίτος τομέας όπου συγκεκριμένα πρόσωπα καλούνται να διαδραματίσουν ρόλο είναι να εξηγήσουν στη βάση του κόμματος ότι το κόμμα δεν έχασε ποτέ την ιδεολογική του ταυτότητα, αλλά ότι η ΝΔ εξελίσσεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και αυτό είναι που τη διαφοροποιεί από άλλα κόμματα που βιώνουν την παρακμή. «Στο δεξιό ακροατήριο που μπορεί να αμφιβάλλει για τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποδειχθεί», λένε στενοί του συνεργάτες, «ότι η ΝΔ παραμένει το κόμμα το οποίο πίστεψαν και στηρίζουν».

Άνθρωποι από τα σπλάχνα της ΝΔ όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ήδη έδωσε το παρών και μιλώντας στον αγροτικό κόσμο – βρέθηκε σε Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα – που δίνει μάχες στις Βρυξέλλες και για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και για μείζονα θέματα όπως το μεταναστευτικό θα βρεθεί και πάλι στις επάλξεις για να μιλήσει στους γαλάζιους ψηφοφόρους.

Ρόλο αναμένεται να έχει και το επόμενο διάστημα ο Μάκης Βορίδης ο οποίος με την στάση του εξέφρασε πολλούς νεοδημοκράτες στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ενώ όσον αφορά στην διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου το άνοιγμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ανθρώπους από άλλους χώρους που ενστερνίζονται τις ιδέες του κόμματός του είναι μεν σημαντικό αλλά όπως σημειώνουν δεν αλλοιώνει σε τίποτα τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της γαλάζιας παράταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments