Οδηγός

ΕΦΚΑ: Ρυθμίστε τις οφειλές σας για να έχετε ασφάλιση – Δέκα απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας

ΕΦΚΑ: Ρυθμίστε τις οφειλές σας για να έχετε ασφάλιση – Δέκα απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί εκ νέου τους οφειλέτες να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ και δίνει απαντήσεις σε δέκα βασικά ερωτήματα με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Τροπολογίας για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας.

Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας αφορά 733.000 μη μισθωτούς που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί εκ νέου τους οφειλέτες να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ και δίνει απαντήσεις σε δέκα βασικά ερωτήματα με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Τροπολογίας για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας.

Από την 1/3 περίπου 733.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ μη μισθωτοί θα μείνουν εκτός δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 24 δόσεις ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα η οποία λήγει αύριο 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα οι οφειλέτες μη μισθωτοί θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας αλλά δε θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ κ.λ.π

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει:

1. Για ποιες ομάδες συνεχίζει να παρέχεται η κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο 2024-2025;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments