EDITOR'S PICK

H νέα φουτουριστική μπάλα μπάσκετ της Wilson κοστίζει 2.500 ευρώ και εξαντλήθηκε αμέσως

H νέα φουτουριστική μπάλα μπάσκετ της Wilson κοστίζει 2.500 ευρώ και εξαντλήθηκε αμέσως

Πηγή Φωτογραφίας: dezeen.com

Η Wilson δημιούργησε μια φουτουριστική μπάλα μπάσκετ χωρίς αέρα, η οποία έγινε ανάρπαστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως αποτελεί το μέλλον του μπάσκετ. Ίσως είναι μια μεγάλη «φούσκα». Η πορεία θα δείξει αν τελικά η φουτουριστική μπάλα μπάσκετ που δημιούργησε και λάνσαρε η Wilson θα κερδίσει το «στοίχημα». Για την ώρα πάντως τα πηγαίνει εξαιρετικά στην αγορά, αφού τα πρώτα κομμάτια που κυκλοφόρησαν, εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως, παρά την εξωφρενική τιμή τους που έφτανε τα 2.500 ευρώ.

Η περιορισμένης έκδοσης Airless Gen 1 είναι κατασκευασμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και επιτρέπει στον αέρα να περνάει μέσα από αυτήν, σε αντίθεση με μια παραδοσιακή μπάλα μπάσκετ που τη φουσκώνεις με αέρα. Παρόλα αυτά, μπορεί κανείς να παίξει, να ντριμπλάρει ή να σουτάρει, όπως θα έκανε με μια κανονική μπάλα.

Η νέα μπάλα της Wilson, κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το κατάστημα λιανικής πώλησης New Era και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον των influencers των social media, οι οποίοι έσπευσαν να τη δοκιμάσουν. Τα βίντεο με τις πρώτες κριτικές της μπάλας μπάσκετ έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media, ενώ απ’ ότι φαίνεται η πιο μεγάλη διαφορά μεταξύ της Airless Gen 1 και μιας κανονικής μπάλας μπάσκετ είναι – εκτός από την εμφάνιση – ο ήχος.

Όπως βλέπουμε στα video που κυκλοφόρησαν, οι δύο μπάλες αναπηδούν στο ίδιο ακριβώς ύψος, μόνο που η Airless Gen 1 δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Όμως, το κοινό δείχνει πως δεν πείθεται τόσο εύκολα και επιμένει στην παραδοσιακή συνταγή, αν κρίνουμε από τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις.

Παρά τα όσα λένε οι αρνητές της, η μπάλα μπάσκετ περιορισμένης έκδοσης της Wilson έχει εξαντληθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και δεν είναι σαφές αν θα επιστρέψει σύντομα. Όσοι κατάφεραν να αγοράσουν μία, έλαβαν μαζί μια θήκη μεταφοράς, μια βάση και μια προσαρμοσμένη ετικέτα αποσκευών.

Στα 2.500 δολάρια, η Airless Gen 1 είναι 10 φορές ακριβότερη από την επίσημη μπάλα του NBA της Wilson, η οποία κοστίζει περίπου 200 δολάρια. Αξίζει τελικά ή όχι; Ο χρόνος θα δείξει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments