Πολιτική

Νέο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Πρόεδρος ο Γεραπετρίτης – Ποια είναι τα μέλη

Νέο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Πρόεδρος ο Γεραπετρίτης – Ποια είναι τα μέλη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Με πρόεδρο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με αναπληρωτή την υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ορίστηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (Ε.Σ.Ε.Π.).

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στο συμβούλιο

Με πρόεδρο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με αναπληρωτή την υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ορίστηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (Ε.Σ.Ε.Π.).

Επίσης, μέλη του ΕΣΕΠ ορίζονται η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Θεοδώρα Μπακογιάννη, η Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θηρεσία-Παρασκευή Αγγελάτου.

Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους των κομμάτων, από τη Νέα Δημοκρατία ορίζονται τακτικά μέλη οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μπέλλου Φωτεινή του Σπυρίδωνος, με αναπληρωματικά τους Γκίκα Στέφανο και τον Σταθόπουλο Παναγιώτη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, ορίζονται τακτικά μέλη στο ΕΣΕΠ η Ρένα Δούρου και ο Μπουρνούς Ιωάννης, με αναπληρωματικά τον Ρήγα Παναγιώτη και τον Αποστολάκη Ευάγγελο.

Τακτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο Δημήτρης Μάντζος και ο Νίκος Παπάζογλου, με αναπληρωματικά τον Μπιάγκη Δημήτρη και τον Δημακαρέα Χαρίδημο.

Την Ελληνική Λύση θα εκπροσωπούν ως τακτικά μέλη στο ΕΣΕΠ ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Παύλος Σαράκης, με αναπληρωματικά τους Χήτα Κωνσταντίνο και τον Φωτόπουλο Στυλιανός.

Από τη Νέα Αριστερά, τακτικά μέλη ορίζονται οι Αναγνωστοπούλου Αθανασία και η Πέρκα Θεοπίστη, με αναπληρωματικά τους Κοππά Μαρία-Ελένη του Βασιλείου ιαι τον Τζανακόπουλο Αντώνιο.

Οι Σπαρτιάτες εκπροσωπούνται με τακτικά μέλη τους Ζερβέα Αλέξανδρο και τον Δημητριάδη Πέτρο, με αναπληρωματικά μέλη τους Διαμαντόπουλο Παναγιώτη και Ακριτίδη Γρηγόριο του Ιωάννη.

Από το κόμμα της Νίκης ορίστηκαν τακτικά μέλη οι Αποστολάκης Γεώργιος, Οικονομόπουλος Τάσος, με αναπληρωματικά τους Τσουγανάτο Αθανάσιο και τον Μπορνόβα Βασίλειο.

Η Πλεύση Ελευθερίας εκπροσωπείται στο ΕΣΕΕ από τα τακτικά μέλη: Κωνσταντοπούλου Ζωή, Καζαμία Αλέξανδρο, με αναπληρωματικά τους Καραγεωργοπούλου Ελένη και Μπαλμπούζη Απόστολο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

05.12.2025 | 15:32

Aδωνις Γεωργιάδης: Η Μεγάλη Αναβάθμιση του Αγίου Σάββα για τους Καρκινοπαθείς [vid]

05.12.2025 | 15:12

Θάνατος Βαλυράκη: Του φώναζαν φύγε κ...γερε, είδα να τον χτυπούν με κοντάρι στο κεφάλι και να πέφτει στη θάλασσα

05.12.2025 | 14:37

Ο Κοψιάλης «λυγίζει»: «Μπορώ να σε πείσω να μην τρως – εμένα όμως δεν μπορώ να με σώσω!»

05.12.2025 | 14:22

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες - Ένταση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ρίψη χημικών και δακρυγόνων

05.12.2025 | 14:09

Ο Φαραντούρης με Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο σε εκδήλωση για τη διαφθορά

05.12.2025 | 13:48

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει: «Αυτό με άφησε άφωνο με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ!»

05.12.2025 | 13:29

Ολυμπιακός – NIKE «έκρηξη»: Το χρυσό deal των 10 εκατ. που αλλάζει επίπεδο τους Πειραιώτες

05.12.2025 | 13:26

Ο Πούτιν χαμογελά: Το βελγικό βέτο τινάζει στον αέρα τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

05.12.2025 | 14:37

Ο Κοψιάλης «λυγίζει»: «Μπορώ να σε πείσω να μην τρως – εμένα όμως δεν μπορώ να με σώσω!»

05.12.2025 | 13:48

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει: «Αυτό με άφησε άφωνο με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ!»

05.12.2025 | 10:41

"Βόμβα" Μαραντίνη: Δεν θα ξαναπαντρευτώ ποτέ! – Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή

04.12.2025 | 21:44

Έλενα Κρεμλίδου: «Με εκβίασαν με φωτογραφίες που είχα μοιραστεί με συντρόφους μου όσο ήμουν ανήλικη»

04.12.2025 | 19:57

Παναγιώταρου: “Ο γάμος είναι όμορφος, αλλά θέλει σκέψη και σιγουριά” – Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου γάμου

04.12.2025 | 16:02

"Λιώνει" από έρωτα ο Μπισμπίκης: Θέλω μια φωλιά στην Κρήτη για να αράζω με τη Δέσποινα

04.12.2025 | 15:11

Νένα Μεντή: «Έχασα τρία παιδιά από τοξόπλασμα, έφαγα κρέας από ταβέρνα που μάλλον το είχε γλύψει γάτα»

04.12.2025 | 13:02

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ξεκαθαρίζει: “Δεν είμαι αυτό που νομίζετε” – Απαντά στις φήμες για τη σεξουαλικότητά του

04.12.2025 | 19:14

Προειδοποιήσεις–Φωτιά από Κρεμλίνο: «Κατάσχεση ρωσικών assets = Πράξη Πολέμου» ξεσηκώνει την Ευρώπη

04.12.2025 | 15:34

Ο Τραμπ θέλει συμφωνία, αλλά η Μόσχα λέει Όχι – Η Ευρώπη Κοιτάει την Κίνα

04.12.2025 | 02:37

Μόσχα βάζει φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα: «Επίθεση στην κυριαρχία της Τουρκίας» από το Κίεβο

03.12.2025 | 20:25

«Πόλεμος ή Ειρήνη; Το ΝΑΤΟ Αντιμετωπίζει τη Ρωσική Απειλή – Ευρώπη σε Ετοιμότητα Πόλεμου!»

03.12.2025 | 20:16

Ο Μακρόν κατηγορείται ότι σχεδιάζει «οργουελική» λογοκρισία στα γαλλικά ΜΜΕ

03.12.2025 | 17:56

ΝΑΤΟ προς Πούτιν: Νέο πακέτο-μαμούθ 1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

03.12.2025 | 08:04

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία «ονειρεύεται» πρωταγωνισμό στην ευρωπαϊκή άμυνα

03.12.2025 | 07:00

Η Τουρκία εκτοξεύει πυρά για το αμυντικό δόγμα Δένδια στο Αιγαίο

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή – Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ – Το σχόλιο για Τσίπρα

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή – Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ – Το σχόλιο για Τσίπρα

Ο Πολάκης «καρφώνει» τον Τσίπρα: «Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας–Δεν είναι έντιμο να πετάς κάποιον στην πυρά»

«Δεν μου άρεσε αυτή η εικόνα», σχολίασε για την παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς στα θεωρεία. «Στον καθένα κάνουν, αυτά που επιτρέπει να του κάνουν», πρόσθεσε με νόημα.

Ο Πολάκης «καρφώνει» τον Τσίπρα: «Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας–Δεν είναι έντιμο να πετάς κάποιον στην πυρά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις όχθες του νέου παλιρροϊκού κύματος Τσίπρα – Άμυνα, αμηχανία και πολιτικά διλήμματα

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει από το συρτάρι το σχέδιο «Νέας Μεταπολίτευσης», στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς» σηκώνεται πλατιά άμυνα — για τα πρόσωπα, τις προθέσεις και το μέλλον της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις όχθες του νέου παλιρροϊκού κύματος Τσίπρα – Άμυνα, αμηχανία και πολιτικά διλήμματα

Αλαβάνος: Το μόνο που έχει να κάνει ο Τσίπρας, είναι να γονατίσει και να πει συγγνώμη

«Κρίμα από τον Θεό, αστεία πράγματα» σχολίασε, όταν του επισημάνθηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αμετανόητος και περήφανος για τα πεπραγμένα του - Έχω καμιά χιλιάδα βιβλία, τα οποία θα τα διαβάσω τα περισσότερα στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά δεν μ' ενδιαφέρει το θέμα, είπε για την «Ιθάκη»

Αλαβάνος: Το μόνο που έχει να κάνει ο Τσίπρας, είναι να γονατίσει και να πει συγγνώμη

ΟΠΕΚΕΠΕ – Πολιτική Κόλαση: Ferrari, Porsche, “Φραπέ” και ο Μαγειρίας που διέλυσε την Εξεταστική

Σκηνικό ανεξέλεγκτης σύγκρουσης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ να βαράνε ο ένας τον άλλον και τον Χρήστο Μαγειρία να μετατρέπει τη Βουλή σε θέατρο ακραίας έντασης.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Πολιτική Κόλαση: Ferrari, Porsche, “Φραπέ” και ο Μαγειρίας που διέλυσε την Εξεταστική

LNG, SAFE, Διπλωματία: Ο Χατζηβασιλείου αποκαλύπτει το παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος

Η Ελλάδα στο Στρατηγικό Κέντρο της Ενέργειας και της Ασφάλειας

LNG, SAFE, Διπλωματία: Ο Χατζηβασιλείου αποκαλύπτει το παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος

Ο Δένδιας στην Τουρκία: «Προστατεύουμε το αυτονόητο – το casus belli δεν είναι φαντασία»

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Η αποτροπή είναι δικαίωμα, όχι πρόκληση — και δεν θα κάνουμε πίσω

Ο Δένδιας στην Τουρκία: «Προστατεύουμε το αυτονόητο – το casus belli δεν είναι φαντασία»

Ο Τσίπρας Ανάβει “Πράσινη Φωτιά”: Τα 4 Άλφα, το ESG και το Big Bang που Αλλάζει το Πολιτικό Τοπίο

Ένα νέο πολιτικό σχήμα με άξονες Ανάπτυξη–Αναδιανομή–Ασφάλεια–Ανθεκτικότητα, και πυλώνες ESG, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση της «Ιθάκης». Ποιο είναι το σχέδιό του – και γιατί μιλά για «Νέα Μεταπολίτευση».

Ο Τσίπρας Ανάβει “Πράσινη Φωτιά”: Τα 4 Άλφα, το ESG και το Big Bang που Αλλάζει το Πολιτικό Τοπίο