Πολιτική

Βαθαίνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξαναστήνεται ο δικομματισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.

Μήνας με προεκλογικό άρωμα θα είναι ο Μάρτιος για την κυβέρνηση, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς θα συστηματοποιηθούν οι συσκέψεις και οι διεργασίες ενόψει των ευρωεκλογών. Μπροστά είναι, άλλωστε, και το συνέδριο της ΝΔ που θα αποτελέσει εφαλτήριο στην πορεία προς την ευρωκάλπη από τις 5 ως τις 7 Απριλίου, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να διοργανωθεί και ένα προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σταδιακά το δίλημμα των ευρωεκλογών με το “άρωμα” του κόμματός του. Σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή έναρξης του πρώτου πανελλαδικού συνεδρίου της ΔΑΠ μετά από έξι χρόνια και θα απευθύνει χαιρετισμό με φόντο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που προκαλεί έντονη αναταραχή. Ήδη για το θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει βομβαρδίσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, κάνοντας λόγο για “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”. Βέβαια, πρόκειται για μια “ταυτοτική” μεταρρύθμιση για τη ΝΔ, με δεδομένη την πάγια θέση της για τα πανεπιστήμια. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν περιορίστηκε μόνο στα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά βάζει συνολικά στο κάδρο το ΠΑΣΟΚ , παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Στέφανου Κατσελάκη. Για παράδειγμα, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη για την προτεινόμενη παρέμβαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, της οποίας ηγείται η Νέα Δημοκρατία μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το θέμα καταδεικνύει και το ισχυρό δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγησε προς τους υπουργούς του ότι το επίδικο στις επικείμενες εκλογές είναι αν η ΝΔ θα είναι ισχυρή στην Ευρώπη και συνακόλουθα αν το ΕΛΚ θα είναι ισχυρό μετά την ευρωκάλπη, ώστε να συνεχίσει να πιέζει για παρεμβάσεις υπέρ των πολλών, αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει απέναντι τους Ευρωσοσιαλιστές-μέλος τους το ΠΑΣΟΚ-τους Πράσινους κ.ο.κ. που ζητούν επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε, αν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν τις ελληνικές διεκδικήσεις και θα πιέσουν τους Ευρωσοσιαλιστές να αποδεχθούν τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις, κόντρα στις θέσεις που ως τώρα έχουν εκφράσει ή θα συνταχθούν με μια επαχθή για τους Έλληνες παραγωγούς πολιτική. Σημειωτέον, ο κ. Ανδρουλάκης θα βρίσκεται από σήμερα στο συνέδριο των Ευρωσοσιαλιστών στη Ρώμη.

Η “αναμέτρηση” μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ θυμίζει το δικομματικό σύστημα του παρελθόντος, ένα σκηνικό που έχει στο στόχαστρό του τις ευρωεκλογές. Στόχος της Ν.Δ. είναι αναμφίβολα η κυριαρχία στο πολιτικό κέντρο, αλλά ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι το κόμμα του είναι ένα μεγάλο μαζικό κόμμα. Εξ ου και η έκκληση του πρωθυπουργού είναι δεδομένη να “πατήσει το γκάζι” στα μέτρα για τον περιορισμό της φτώχειας, η οποία πλήττει δυσανάλογα τα λαϊκά στρώματα. Μια τέτοια λαϊκή περιοχή, τον Ασπρόπυργο, θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει στοχευμένα την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments