Πολιτική

Σε τροχιά ευρωεκλογών η κυβέρνηση

Σε τροχιά ευρωεκλογών η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [367567] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ NIKOL PASHINYAN (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Περιοδείες και Συνέδριο δεσπόζουν στην ατζέντα του πρωθυπουργού και των υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών της ΝΔ.

Στη σκιά των νέων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν σταθερό προβάδισμα της  Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς, με στόχο την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Με ορόσημο το συνέδριο της ΝΔ στις 5 Απριλίου, την επίσημη έναρξη της γαλάζιας προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών, τα πρωθυπουργικά στελέχη ετοιμάζουν ήδη ένα πρόγραμμα περιοδειών και εκδηλώσεων με πρωτοστατούντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα στελέχη της οδού Πειραιώς θέλουν να δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στο 15ο Συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο και να το συνδέσουν με μια σειρά από εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 50ή επέτειο της ΝΔ.

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, που διεκδικούν θέσεις στις Βρυξέλλες. Οι εκλογές θα αποτελέσουν το τελευταίο “crash test” για την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας σειράς μεταρρυθμίσεων (όπως ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια) που έχουν προκαλέσει τριγμούς όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στις σχέσεις του κόμματος με μέρος της παραδοσιακής, συντηρητικής του βάσης.

Το προβάδισμα των 20 ποσοστιαίων μονάδων που κατέγραψε η ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση της Opinion, μπορεί να έφερε χαμόγελα στο γαλάζιο στρατόπεδο, υποχρεώνει ωστόσο την ηγεσία του κόμματος να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής της βάσης, με φόντο την εγκαθίδρυση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ενδεχόμενη νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασsελάκη αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης τόσο για τη ΝΔ όσο και για το ΠΑΣΟΚ στη “μάχη” της πολιτικής εκπροσώπησης των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και του κοινωνικού Κέντρου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν είναι τυχαίο ότι το κυβερνητικό επιτελείο ποντάρει πολλά στην ανάδειξη της μεταρρύθμισης για μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.  Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει τριβές στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να στρέφεται στο “όχι” και άλλα στελέχη να δηλώνουν έτοιμα να ψηφίσουν υπέρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments