Πολιτική

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ στις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Βασίλη Τσεκούρα στο ACTION 24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του κόμματος.

H ΝΔ διατηρεί το ισχυρό της προβάδισμα, ενόψεi των ευρωεκλογών, με τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, να είναι στις 20 μονάδες

Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Βασίλη Τσεκούρα στο ACTION 24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του κόμματος.

Στην δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο, την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης και για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ διατηρεί το ισχυρό της προβάδισμα, ενόψεi των ευρωεκλογών, με τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, να είναι στις 20 μονάδες, με την κυβέρνηση να συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 11,9%, 2 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13,9%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, ενώ οι Σπαρτιάτες είναι στο 2,7%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,5%, το κόμμα Νίκη στο 4,2%, στο 3,3% η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25 2,6%, ενώ η επιλογή “Άλλο” συγκεντρώνει ποσοστό 3,7%. 

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιοματικής αντιπολίτευσης, ο κόσμος εκτιμά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 76,4% υποστήριξε τις επιλογές “καθόλου” και “λίγο” ενώ το μόλις το 15% εκτιμά ότι το κόμμα μπορεί να έχει κάποια ενίσχυση.

Οι ψηφοφόροι του κόμματος, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, βλέπουν με καλό μάτι τον αντίκτυπο του συνεδρίου στο ΣΥΡΙΖΑ, με το 80% να επιλέγει το “Ναι” και το “Μάλλον Ναι”, ενώ το 18,5%, βλέπει ότι το κόμμα δεν θα είναι ενισχυμένο.

Στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως μοιάζει δύσκολο να φύγει η εσωστρέφεια από το κόμμα, με το 75,5% να εκτιμά ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν, ενώ μοιρασμένα είναι τα ποσοστά στο ερώτημα, αν ο Στέφανος Κασσελάκης ενδυναμώθηκε από το να μην διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές, με τα “Λίγο” και “Καθόλου” να είναι στο 47,9%, ενώ τα “Αρκετά” και “Πολύ”, συγκεντρώνουν 47,1%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments