Διεθνή

ΗΠΑ: Δύο μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων θα ξεκινήσουν να πουλάνε το χάπι για διακοπή κύησης

ΗΠΑ: Δύο μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων θα ξεκινήσουν να πουλάνε το χάπι για διακοπή κύησης

Πηγή Φωτογραφίας: My body my choice sign at a Stop Abortion Bans Rally in St. Paul, Minnesota. (Lorie Shaull / Creative Commons)

Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, η CVS και η Walgreens, θα αρχίσουν να πωλούν το χάπι μιφεπριστόνη, που χρησιμοποιείται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης

Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, η CVS και η Walgreens, θα αρχίσουν να πωλούν το χάπι μιφεπριστόνη, που χρησιμοποιείται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, στα καταστήματά τους σε πολλές Πολιτείες, από αυτόν τον μήνα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν πέρυσι ότι σκόπευαν να διαθέτουν το χάπι, μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επιτρέψει για πρώτη φορά τη λιανική πώληση μιφεπριστόνης.

Η Walgreens αναμένεται ότι θα αρχίσει να πωλεί το φάρμακο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τηρώντας τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς κανονισμούς. Το χάπι θα διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία στη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και το Ιλινόι, ανέφερε σήμερα.

Από την πλευρά της η CVS θα εκτελεί συνταγές για το φάρμακο στη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ εντός των επόμενων εβδομάδων και υπολογίζει να επεκτείνει την πώλησή του και σε άλλες Πολιτείες, όπου επιτρέπεται από τον νόμο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια πρώτη αντίδραση, δήλωσε ότι «ενθαρρύνει όλα τα φαρμακεία» που θέλουν να ακολουθήσουν τις δύο αλυσίδες «να ζητήσουν πιστοποίηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments