People

Αϊρις Απφελ: Πέθανε στα 102 η πιο εκκεντρική επιχειρηματίας και μοδάτη γυναίκα

Αϊρις Απφελ: Πέθανε στα 102 η πιο εκκεντρική επιχειρηματίας και μοδάτη γυναίκα

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Η σχεδιάστρια και μοντέλο στα 97 χρόνια της με τα κοντοκουρεμένα μαλλιά και τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά «έφυγε» στα 102 έχοντας γράψει Ιστορία στον χώρο της μόδας και δημιουργώντας τάση στις δεκαετίες των 1980 και 1990.

Η αμερικανίδα σχεδιάστρια και είδωλο της μόδας Αϊρις Απφελ πέθανε σε ηλικία 102 ετών. Η αυτοαποκαλούμενη «ηλικιωμένη στάρλετ» ήταν γνωστή για τα χαρακτηριστικά κοντά λευκά μαλλιά της, τα υπερμεγέθη γυαλιά, το λαμπερό κραγιόν και τις χοντρές χάντρες της. 

Η Απφελ έφτασε στο απόγειο της δόξας της στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, αλλά ήταν ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στις επιδείξεις μόδας του Παρισιού για περισσότερο από μισό αιώνα.  Συνεργάστηκε επίσης με διασημότητες, όπως η Γκρέτα Γκάρμπο και η Estée Lauder.  Ο θάνατός της ανακοινώθηκε στους σχεδόν τρία εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, με μια φωτογραφία της Απφελ να φορά τα περίφημα υπερμεγέθη στρογγυλά γυαλιά της. 

Τι είπε ο Τόμι Χίλφιγκερ

Ο αμερικανός σχεδιαστής Τόμι Χίλφιγκερ ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής, καθώς επαίνεσε την Απφελ ως «καινοτόμα και ηγέτιδα» στον κόσμο των υφασμάτων και του στυλ, που «θα μείνει στην ιστορία».  «Η Αϊρις Απφελ έχει γίνει ένα παγκοσμίου φήμης είδωλο μόδας λόγω του απίστευτου ταλέντου της όχι μόνο ως καλλιτέχνιδας, αλλά και ως influencer», είπε.  Ολα επιτρέπονται Μιλώντας στο BBC Newsnight το 2015, είπε ότι θεωρεί ότι «το ντύσιμο πρέπει να είναι διασκεδαστικό». «Είναι μέρος της ζωής μου γιατί είμαι δημιουργικός άνθρωπος και πιστεύω ότι οι άλλοι άνθρωποι θα πρέπει να επιδοθούν σε λίγη δημιουργικότητα», είπε. Ερωτηθείσα τι πιστεύει για την ιδέα της κατάλληλης για την ηλικία ένδυσης, είπε ότι «αν μπορείς να το υποστηρίξεις, είναι κατάλληλο».

Ποια ήταν

Γεννημένη σε μια εβραϊκή οικογένεια στη Νέα Υόρκη το 1921, ήταν η μοναχοκόρη του Σάμιουελ Μπάρελ, βιομηχάνου γυαλιού και της ρωσίδας Σάντι Μπάρελ, η οποία είχε στην κατοχή της μπουτίκ ρούχων. Ετσι η Αϊρις γνώρισε και αγάπησε από μικρή τον μαγικό κόσμο της μόδας. Σπούδασε ιστορία της τέχνης και ειδικεύτηκε στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ιδιαίτερα στα υφάσματα. Εργάστηκε ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των έργων αποκατάστασης στον Λευκό Οίκο, προτού γίνει τάση στα 80 έτη και επαγγελματίας μοντέλο στα 97 της.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments