Πολιτική

Η ακρίβεια στα τρόφιμα διχάζει Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Η ακρίβεια στα τρόφιμα διχάζει Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για επικοινωνιακό σόου που έχει ξεπεραστεί, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός την αιφνίδια επίσκεψή του σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να επικρίνει το συμβάν, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό σόου.

“Οι μόνοι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά είναι οι ‘απροειδοποίητες’ -συνοδεία 40 καμερών- επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε σουπερμάρκετ μια φορά το τρίμηνο, με τις οποίες δίνει πάντα ‘μάχη κατά της ακρίβειας’ και πάντα τη χάνει», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζει ότι «στον ίδιο χώρο που ο Πρωθυπουργός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν, οπότε καλό θα είναι να μην τους εμπαίζουμε».

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραθέτει προς τον πρωθυπουργό ενόψει Τσικνοπέμπτης, όπως αναφέρει, τις αυξήσεις στο κρέας, από χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA.

«Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή ‘πελάτης σουπερμάρκετ’ πάλιωσε, και είναι και προκλητική προς το κοινό αίσθημα», σχολιάζει.

Υπενθυμίζεται ότι σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν βρέθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων για την ακρίβεια που αναμένεται να φέρει πτώση στην τιμή σε χιλιάδες προϊόντα.

«Η μάχη κατά τις ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε «αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία των ελληνικών νοικοκυριών».

«Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια συνεχίζεται», είπε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα έχουμε και άλλες μειώσεις σε τρόφιμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές στα νωπά προϊόντα. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών. Παρεμβαίνουμε, έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Ήταν μια απότομη αύξηση των τιμών που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Μιλάμε και για την ενέργεια, εκεί με την παρέμβαση που κάναμε υπήρξε μια σημαντική αποκλιμάκωση, κατά συνέπεια αντιμετωπίζουμε συνολικά αυτό που λέμε συνολικά καλάθι του νοικοκυριού».

«Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα, να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments