Πολιτική

Στην αντεπίθεση η Ιεραρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια – “Μέτρα” κατά της Σακελλαροπούλου

Στην αντεπίθεση η Ιεραρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια – “Μέτρα” κατά της Σακελλαροπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Π.τ.Δ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Σύμφωνα με απόφαση της ΔΙΣ ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα γίνει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Εκκλησία της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Για για πρώτη φορά έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

νώ είχαν σταλεί οι προσκλήσεις για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας τόσο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, σήμερα, μετά την απόφαση της ΔΙΣ αίρονται πίσω οι προσκλήσεις αυτές, προκειμένου να μην παραστεί ούτε στην Ιερά Μονή Πετράκη η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γενικότερα εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Σημαντικό, επίσης, είναι να αναφέρουμε ότι στη συγκεκριμένη λειτουργία δεν θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος απλά θα παραστεί. Παράλληλα, μετά την απόφαση της ΔΙΣ, τα μέλη της Ιεραρχίας – για πρώτη φορά στα χρονικά – δεν θα παραστούν στην καθιερωμένη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κάτι που εκ των πραγμάτων οδηγεί στην ματαίωση της.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου- με απόφαση της ΔΙΣ αποφασίστηκε ότι οι κυριακάτικοι εορτασμοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πραγματοποιηθούν στο καθολικό της Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Η συνεδρίαση διεξήχθη στον απόηχο των παρεμβάσεων αρκετών ιεραρχών οι οποίοι ζητούν να υιοθετηθεί μια ενιαία στάση από την Εκκλησία, ώστε να αποφεύγεται η λήψη πρωτοβουλιών από κληρικούς ή μητροπολίτες ανά την Ελλάδα. Ήδη, η Μητρόπολη Πειραιώς έθεσε, με ψήφισμά της, εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές της ενορίας της που τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, κίνηση που υιοθέτησε και ένας ιερέας από τα Τρίκαλα.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές «έχασαν τη χάρη της βάπτισης», ενώ έχουν σημειωθεί και ακραία περιστατικά, όπως οι αναρτήσεις του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, οι οποίες προκάλεσαν και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. «Δεν είναι δυνατόν αυτό το μεγάλο θέμα που έχει σημαντικές διαστάσεις να αφήνεται στην πρωτοβουλία και στις απόψεις του κάθε μέλους της Εκκλησίας, κληρικού, μοναχού και λαϊκού», σημειώνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

Στους κόλπους της Ιεραρχίας επικρατεί δυσαρέσκεια όχι μόνο για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και για τα «επινίκια» που ακολούθησαν, σε γνωστό γκέι μπαρ της Αθήνας, και μάλιστα με τη συμμετοχή της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments